AVG Recensie

AVG antivirus is al sinds 1992 actief en bedient wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers. In Nederland is de virusscanner erg geliefd, dit kan te maken hebben met de redelijk goede gratis versie die het bedrijf ook aanbiedt.

7 Expert
3 Gebruikers (3 Oordelen)
Eigenschappen:
  • 'Onbeperkt aantal apparaten
  • 30 dagen op proef (gratis
Tegenhouden Virussen & Bedreigingen8
Gebruikte Resources & Gebruiksvriendelijkheid6
Klantenservice7

AVG Antivirus
20% korting onbeperkt van €54,99 voor €43,99 per jaar
button-bestellen-02

Sinds 2016 is AVG in handen van het antivirus software bedrijf Avast. Met deze overname heeft Avast gezorgd voor flinke schaalvergroting. Deze schaalvergroting is noodzakelijk omdat meer gebruikers zorgt voor meer informatie en snellere detectie van nieuwe virussen en bedreigingen.

Gratis of Betaalde versie?

Zoals reeds genoemd is er een gratis versie van de AVG virusscanner beschikbaar. Deze is permanent gratis te gebruiken en dit betreft dus niet enkel een proefperiode. Uiteraard is er ook een betaalde versie beschikbaar, we bespreken enkele functies die niet in de gratis software aanwezig zijn.

Zo controleert de gratis AVG virusscanner niet op downloads en of deze dus eventueel schadelijke bestanden bevatten. Daarnaast is er pas bij de betaalde variant sprake van email scan waarbij gevaarlijke emails worden geblokkeert. Ook noemt AVG enkel bij de AVG Pro (betaalde variant) de updates realtime naar u toe te sturen. Hoe dit precies zit is onduidelijk aangezien ook de AVG Free regelmatig van een update voorzien dient te worden.

Het is duidelijk dat de PRO versie beter en vollediger beschermt, dat neemt echter niet weg dat de gratis virusscanner erg goed is en een prima alternatief.

avg-gratis-installatie

Tip: Kies in het begin direct voor ‘Aangepaste Installatie’ > ‘Basisbescherming’ om de gratis versie te installeren.

Kwaliteit virusscanner

Als virusscanner doet AVG zijn werk goed, we zien dat de software bij het beschermen tegen virussen bij de top van de virusscanners scoort. Op het gebied van systeembelasting behaalt AVG een gemiddelde score, de virusscanner gebruikt iets meer computerkracht dan software zoals Bitdefender.

Het minst goed scoort AVG in de categorie vals alarm. De software geeft relatief vaak een onterechte waarschuwing. Dit betekent dat u met goede bestanden toch gestoord kunt worden door een melding van deze virusscanner, samen met Microsoft Defender en Avast behoort AVG bij de slechtste drie virusscanners op het gebied van vals alarm.

Deze conclusies blijken uit testresultaten van zowel AV-test als ook AV comparatives.

Nederlands

Voor Nederlandse gebruikers heeft AVG een erg duidelijke Nederlandstalige website. Daarbij is ook de software volledig in het Nederlands beschikbaar. Wie echter wil bellen is gebonden aan internationale telefoonnummers, de klantenservice spreekt dan ook géén Nederlands maar Engels. Mocht je toch een vraag in het Nederlands willen stellen stuur ons dan een mailtje of laat hieronder een reactie.

Tip: Tijdens de installatie komt er een scherm ‘Bescherm uw browsers’, indien je hier OK klikt krijg je een AVG balk in  je browser, wil je dit niet kun je gewoon op ‘Afwijzen’ klikken.

Meer informatie: Officiële Website

Deel je ervaring

Wat zeggen gebruikers Deel je ervaring
Sort by:

Be the first to leave a review.

Geverifeerd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}