Avira Recensie

Avira is een antivirusprogramma voor een gewone PC. Per definitie heeft Avira als doel jouw pc tegen virusinfecties te beschermen. Avira heeft zoals enkele andere antivirusprogramma’s een gratis en betaalde (premium) versie. Het programma is éen van de beste gratis antivirusprogramma’s.

9 Expert
0 Gebruikers (0 Oordelen)
Eigenschappen:
  • Lichte systeembelasting
  • Gratis versie
  • 500 miljoen klanten
Systeem:
  • Windows
  • MAC
  • Mobiel
Tegenhouden Virussen & Bedreigingen9
Gebruikte Resources & Gebruiksvriendelijkheid9
Klantenservice9

De gratis versie komt met pc- en internetbescherming. De pc-bescherming houdt Real-Time protectie in. Daarnaast kan je je systeem scannen op bedreigingen. Het is belangrijk dat je de lijst met bestaande bedreigingen up-to-date houdt. Dagelijks komen er nieuwe bedreigingen bij en Avira moet hiervan op de hoogte blijven. Je kan instellen dat deze lijsten automatisch bijgewerkt worden zodat je hier niks moet van aantrekken.

De internetbescherming houdt enkel een Firewall protectie in. Dit betekent dat inkomende bedreigingen zullen geblokkeerd worden door je Firewall. Bij de betaalde versie is ook nog een web protectie inbegrepen die je beschermt terwijl je surft. Het zal links nakijken en je waarschuwen wanneer je mogelijk besmette websites probeert te bereiken. Eigenlijk is deze functie een soort extra functie. Deze tools bieden je geen 100% zekerheid. De tools bekijken de reputatie van een website op bepaalde tijdstippen. Op basis van deze info kan de tool je waarschuwen of de site al dan niet veilig is. De tool maakt dus gebruik van een inschatting van de website zijn reputatie over een langere termijn. Natuurlijk is deze info altijd handig om te weten. Maar weet dat veilig websites plots overgenomen kunnen worden door hackers waardoor ze je toch kunnen besmetten.

Extra opties tijdens installatie

Avira biedt zoals vele andere gratis software, extra opties aan die je ook kan installeren. Wij raden af om deze opties te installeren buiten de automatische update tool waarover we reeds gesproken hebben. Deze is wel handig als je een lui persoon bent en je niet graag handmatig Avira updatet.

Voordelen betaalde versie

Wat zijn de voordelen van Avira Premium? Je hebt toegang tot de helpdesk van Avira. Bevindingen hebben uitgewezen dat Avira een goedwerkende helpdesk heeft met een zeer korte responstijd. Je mag een antwoord binnen de 12 uur verwachten. Bij de gratis versie kan je enkel gebruik maken van community hulp.

De betaalde versie komt ook met Avira ProActiv. Deze tool kan onbekende virussen traceren gebaseerd op hun gedrag. Deze virussen staan dus nog niet in de database. Een functie die ik heel handig vind, is MailGaurd. Deze tool scant al je inkomende en uitgaande mails. Er wordt vaker en vaker malware verspreid verborgen in macro’s van bijgevoegde documenten.

AntiPhishing is handig voor als je veel online winkelt. Het zal je beschermen tegen alle vormen van phishing zoals identiteitsdiefstal of creditcardfraude.

Als je al eens last hebt gehad van hardnekkige virussen die zich niet zo gemakkelijk gewonnen gaven, dan is QuickRemoval een handige tool. Deze tool zorgt ervoor dat je geïnfecteerde bestanden en virussen met éen klik kunt verwijderen.

Conclusie

Wil je een goede bescherming, dan is Avira antivirus ideaal voor jou. Vind je de basis variant niet voldoende en je wil toch dat tikkeltje meer en tegelijkertijd goede ondersteuning, dan is Avira Premium een goede keuze voor jou.

Deel je ervaring

Wat zeggen gebruikers Deel je ervaring
Sort by:

Be the first to leave a review.

Geverifeerd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}