ESET Recensie

Over Eset

Het IT beveiligingsbedrijf ESET is opgericht in 1992 en is gevestigd in Slowakije. Het bekendste product van het bedrijf is de virusscanner ESET NOD 32, de antivirus software voor Windows. In deze recensie bekijken we de testresultaten van deze virusscanner, te soorten abonnementen en de eventuele extra functies die ESET haar gebruikers biedt.

7 Expert
0 Gebruikers (0 Oordelen)
Eigenschappen:
  • Goede virusscanner
  • Extra functies
  • Weinig vals alarm
Systeem:
  • Windows
  • MAC
  • Mobiel
Tegenhouden Virussen & Bedreigingen8
Gebruikte Resources & Gebruiksvriendelijkheid6
Klantenservice8

ESET NOD 32 
€29,99 voor 1 PC / 1 jaar (gratis testen)
Direct Bestellen

Eset Virusscanner Testresultaten

AV-Test
Uit de verschillende tests van AV-test blijkt dat ESET over een goede bescherming beschikt. Tevens is het goed om te zien dat er erg weinig keren een vals alarm wordt geslagen. Wel zorgt de software helaas voor een redelijke vertraging op de PC, dit is ook bij Windows 10 helaas nog flink merkbaar.

AV-comparatives
Opvallend genoeg laat AV-comparatives een iets ander beeld zien. Zo zien we in resultaten uit september dat de malware detectie van ESET niet optimaal is. De PC prestaties zijn echter wel weer goed volgens AV-comparatives, zij testen hier enkel een Windows 7 PC, waar AV-test ook een Windows 8 en Windows 10 PC heeft getest. We geven hier dus de voorkeur aan de resultaten van AV Test.

Bij beide tests zien we redelijk goede resultaten als het aankomt op het herkennen en tegenhouden van virussen. Ook het aantal keren dat vals alarm wordt geslagen is laag wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Helaas blijkt toch wel dat de Windows PC significante vertraging ondervindt door de aanwezigheid van de ESET virusscanner. Uit onderzoek van AV-test kwam op meerdere Windows versies een flinke vertraging uit de testresultaten. Bij de resultaten van AV-Comparatives was dit niet zo duidelijk maar zij hebben enkel Windows 7 getest en nog niet Windows 8 en Windows 10.

Abonnementen

Net als andere virusscanners biedt ook ESET de mogelijkheid uit diverse abonnementen een keuze te maken. We bespreken de verschillen in functionaliteiten en prijzen.

ESET NOD 32 Antivirus
Het standaard abonnement op de virusscanner van ESET is het ESET NOD 32 Antivirus pakket. Hiermee heb je voor €29,99 een goede virusscanner met anti-spyware, anti-ransomware en anti-phishing. Dit pakket is geschikt voor 1 PC.

ESET Internet Security
Het iets duurdere ESET Internet Security is erg vergelijkbaar op enkele extra’s na. Deze extra functies zijn bijvoorbeeld: Anti-spam, parental control, webcam beveiliging en netwerk beveiliging. Dit zijn niet extreem handige of nuttige functies in onze ogen, het abonnement kost echter wel 10 euro meer.

ESET Multi-Device
Wie echt meer functionaliteiten zoekt kan beter kiezen voor het ESET Multi-Device Security Pack. De kosten van dit antivirus abonnement zijn €49,99 maar dit geeft wel gelijk de mogelijkheid de software op maximaal 5 apparaten te installeren, dit geldt ook gelijk voor MAC, Linux en je smartphones en/of tablets. Per apparaat ben je zo wel weer voordelig uit.

Twee nieuwe functies van ESET zijn enkel beschikbaar in het ESET Smart Security Premium pakket. Hierbij krijg je de opties een wachtwoordenmanager te gebruiken en met secure data versleuteld je data te versturen. Echter valt het wel tegen dat bij dit duurste pakket (€59,99) er slechts één apparaat van een beveiliging kan worden voorzien.

Extra Functies

In het basis pakket van ESET zitten al erg veel essentiële functies inbegrepen, zo hoef je niet te upgraden voor dingen als: anti-phishing, ransomware shield, gamer mode en gratis support. Van de extra functies vinden we de anti-spam en de parental control het meest nuttig. Deze krijg je bij het Internet Security abonnement wat een tientje duurder is per jaar. Het multi device abonnement is met name aan te raden als je meerdere apparaten in huis gebruikt en gelijk overal een goede virusscanner op wilt installeren. Het Smart Security pakket is in onze ogen niet echt een goede upgrade.

Conclusie

De virusscanner van ESET is erg volledig in functionaliteiten. Daarnaast is ook de antivirus software goed in het tegenhouden van virussen, malware en andere indringers. Het grote nadeel is echter dat uit de tests naar voren kwam dat de software belastend is voor je PC. In gebruik merk je dus relatief veel vertraging bij je werkzaamheden wanneer je ESET geïnstalleerd hebt. Het is dus een redelijk product voor een normale prijs met genoeg functies, echter de vertraging is in onze ogen een te groot obstakel om ESET als favoriet aan te bevelen, er zijn betere alternatieven.

Deel je ervaring

Wat zeggen gebruikers Deel je ervaring
Sort by:

Be the first to leave a review.

Geverifeerd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}