Gebruikerservaring delen, waarop letten?

Het vergelijken en kiezen van een virusscanner valt of staat voor een deel uit gebruikerservaringen. We krijgen echter vaak de vraag hoe je nu het beste een goede ervaring kunt delen. We geven enkele tips en richtlijnen waar je aan kunt denken bij het delen van je persoonlijke gebruikerservaring.

Welke product versie gebruik je?

Vermeldt altijd de exacte productversie die je hebt gekocht. Zo weten wij en andere gebruikers waarom het precies gaat.

Hoelang is de virusscanner in gebruik?

Je kunt ongeveer noemen hoelang geleden je de virusscanner hebt geinstalleerd. Bij grote tevredenheid zegt het meer als je de software al ruim een jaar gebruikt dan net 1 week.

Type PC/besturingsysteem

Hierbij is het vooral van belang te vermelden of het om een Windows 7, Windows 8, Windows 10 of een MAC gaat. Als er bijvoorbeeld bepaalde conflicten met een oudere Windows versie zijn hoeft te niet altijd te betekenen dat deze ook bij nieuwere versies nog aanwezig zijn.

Hoe heb je de aankoop ervaren?

Denk hierbij aan het aankoopproces, kon je gemakkelijk betalen, bijvoorbeeld met iDeal. Kreeg je snel de welkomstemail met duidelijke uitleg. Was deze in het Nederlands of in het Engels etc.

Hoe is de installatie verlopen?

Verliep het installeren van de virusscanner gemakkelijk, moest je veel vragen beantwoorden, of vaker dan één keer de PC opnieuw opstarten?

Zijn er al dingen opgevallen?

Is er wellicht al iets anders opgevallen aan het gebruik van de antivirus software.

Heb je al foutmeldingen gekregen?

Indien er al foutmeldingen zijn geweest is dat altijd erg nuttig om te vermelden. Wat was de foutmelding precies en hoe is deze mogelijk opgelost?

Met deze richtlijnen proberen we je zo goed mogelijk te helpen om een duidelijke gebruikerservaring te schrijven. Mocht je vragen hebben of twijfelen kun je altijd ons eerst een email sturen en zullen we proberen je zo goed mogelijk te helpen. Met elke ervaring van één persoon kunnen we honderden andere gebruikers weer een stapje vooruit helpen in het maken van de juiste keuze.