Panda Recensie

Panda Antivirus wordt gemaakt door het Spaanse bedrijf Panda Security. De software is verkrijgbaar in 23 talen en in totaal kent Panda Antivirus ruim 30 miljoen klanten verdeeld over 195 landen.

9 Expert
0 Gebruikers (0 Oordelen)
Eigenschappen:
  • Goede virusscanner
  • Extra functies
  • 1e maand gratis
Systeem:
  • Windows
  • MAC
  • Mobiel
Tegenhouden Virussen & Bedreigingen9
Gebruikte Resources & Gebruiksvriendelijkheid9
Klantenservice8

50% korting

Panda Security 
Nu 50% korting: €44,99 maar €22,49 voor 1 PC / 1 jaar
Direct Bestellen

Productaanbod

Voor het thuisgebruik heeft Panda drie verschillende abonnementen. De benamingen verschillen afhankelijk van hoe je op de website binnenkomt vandaar dat we zowel Nederlands als Engels noemen.

Pro (Eenvoudig)

Vanaf €31,49 per jaar koop je bij Panda Security het Pro pakket waarbij je één PC en/of Android apparaat van een virusscanner wordt voorzien. De systeemeisen voor de software zijn erg laag met een Pentium 300 MHz of sneller, 256 MB werkgeheugen en 240 MB schijfruimte. Verder biedt het basis Pro abonnement weinig extra’s, hiervoor kijken we naar de andere opties.

Internet Security (Geavanceerd)

Bij het abonnement Internet Security zitten een paar nuttige extra’s. Deze komen voor een kleine meerprijs waardoor het jaarabonnement €41,99 kost. Één van deze extra’s is de mogelijkheid gemakkelijk een backup te maken, een tweede is de functie oudercontrole waarbij het voor ouders gemakkelijk gemaakt wordt kinderen van bepalde websites te weren. Tot slot is deze optie ook geschikt voor de MAC, iets wat het Pro abonnement dus niet is. Met beperkte extra kosten biedt dit pakket duidelijk meer mogelijkheden.

Global (Volledig)

In het Global Protection abonnement zitten bijna alle opties die Panda te bieden heeft. Enkele extra’s ten opzichtte van het Internet Security abonnement zijn de functie: Wachtwoordenbeheer, een Lastpass achtige functie op je wachtwoorden veilig op te slaan en na het invullen van één hoofdwachtwoord automatisch te laten invullen.

Verder is er een functie voor het beschermen van bestanden en het vernietigen van bestanden. Een meer unieke functie is de koppeling met de Android Smartwatch. Hoewel dit leuk klinkt lijkt het enkel te gaan om een tracker voor de smartwatch waarmee deze bijvoorbeeld bij diefstal ook gelijk vergrendeld kan worden. Wellicht dat hier in de toekomst nog meer functies aan toe worden gevoegd.

1 PC: €55,99 per jaar | Onbeperkte PC’s: €188,99 per jaar

Gold (Premium)

De meest volledige virusscanner is Gold genaamd. En hoewel deze met €80,49 per jaar flink duurder is dan het Global abonnement vinden we de extra functies tegenvallen. Er is een 20 GB Panda clouddrive toegevoegd waar je veilig bestanden in de cloud kunt opslaan, handig op zich. En verder kun je nog gebruik maken van uitgebreide support, hierbij zit onder mee ondersteuning via computer op afstand inbegrepen. Dit laatste kan een uitkomst zijn, echter lijkt het ons ook niet de bedoeling dat het zo ingewikkeld is dat er zoveel ondersteuning nodig is. En daarbij wanneer deze extra hulp nodig is om de installatie of configuratie te voltooien is het dan wel zo eerlijk dat je daar als klant zoveel extra voor moet betalen?

Op basis van deze vier abonnementen raden wij de Pro en de Internet Security aan. Deze zijn scherp geprijsd en zullen voor 90% van de gebruikers meer dan genoeg functionaliteiten bieden.

Voor MAC gebruikers

Een waarschuwing voor MAC gebruikers is aan de orde, we zien namelijk op de website van Panda security die de melding dat ook bij pakketten waar 3 of meer apparaten worden afgesloten er toch maar één licentie op een MAC geinstalleerd mag worden. Dit komt op ons erg vreemd over en we hebben dan ook aan Panda Security om opheldering gevraagd. Het is positieve nieuws is wel dat er dus een geschikte versie voor de MAC aanwezig is.

Voor Android

Ook voor het mobiele besturingssysteem Android heeft Panda Security een unieke antivirus app. Deze Panda Android App wordt beoordeeld met een 4,2/5 op basis van ruim 20 duizend stemmen in de Google Play store. Naast het tegengaan van virussen kan er met deze App ook de telefoon worden geblokkeerd wanneer deze verloren of gestolen is. Ze gaan zo ver in hun anti diefstal aanpak dat deze app ervoor zorgd dat er automatisch een foto wordt gemaakt van de dief wanneer deze met een verkeerd wachtwoord de telefoon probeerd te ontgrendelen, we zagen deze vergaande optie ook bij Kapersky.

Software

De software van Panda Security doet het redelijk goed als het gaat om het tegenhouden van virussen en andere bedreigingen. Echter zorgt de software wel voor een trager systeem. Dit komt zowel uit de tests met Windows 8 als met Windows 10.

Klantenservice

Voor haar huidige klanten heeft Panda Security een 085 telefoonnummer duidelijk in beeld, anders dan de verstopte klantenservice die we vaak tegenkomen. Echter voor geïnteresseerden die nog géén klant zijn is het even verder zoeken en komen we uiteindelijk bij de volgende contactgegevens:

Telefoon: 085-2084846
E-mail: netherlands@pandasecurity.com

Conclusie

Samenvattend was onze eerste indruk van de website en het productaanbod een beetje gemengd. Panda gebruikt wat verwarrende benamingen voor de vele verschillende abonnementen en er is weinig logica te ontdekken. Waarschijnlijk zijn er net wat teveel keuzes waardoor het maken van een keuze extra lastig wordt.

Wat betreft de virusscanner zelf is deze redelijk goed te noemen. De belangrijkste taak, namelijk het tegenhouden van virussen, doet Panda Security erg goed. Een minder punt is dat er uit meerdere testen blijkt dat de computer wel significant langzamer wordt door het gebruik.

Als derde punt valt ons op dat de extra diensten die aanwezig zijn niet genoeg toevoegen. Wie de optie oudercontrole handig vindt raden we aan het Internet Security abonnement te nemen en voor de meeste overige gebruikers zal het basis ‘Pro’ abonnement prima voldoen.

Bezoek: Officiële Website

Deel je ervaring

Wat zeggen gebruikers Deel je ervaring
Sort by:

Be the first to leave a review.

Geverifeerd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}