Android Virusscanners – Beste Apps van 2016

In 2016 is het aantal smartphone malware infecties met 96% gegroeid ten opzichte van het vorige jaar. Gezien het grote marktaandeel van Android betreft het hier dan ook in de meeste gevallen Android virussen. Het is dan ook helaas géén overbodige luxe meer om een Android Virusscanner te installeren en zo je telefoon zo goed mogelijk tegen malware en virussen te beveiligen.

In de Google Play store zijn virusscanners van alle grote merken snel te vinden, zo zien we dat Avast, AVG, Eset, Kaspersky, Norton, McAfee, Panda Security en Bitdefender allemaal een eigen Android App hebben, deze worden ook in de app store allemaal goed beoordeeld (zij krijgen 4 sterren of meer) door de gebruikers.

We kijken daarom in dit artikel naar de testresultaten van onafhankelijke bureaus om te bepalen wat de beste android virusscanners zijn.

Testresultaten

Uit de test van AV-test komen de Android apps van Bitdefender en McAfee naar voren als de virusscanner die de meeste malware en virussen tegenhouden voor je Android telefoon. Er zijn echter ook onbekendere namen te vinden die het erg goed doen zoals Ahnlab en Baidu.

AV comparatives test de meer conventionele bedrijven die ook op PC en MAC virusscanners leveren, de beste Android virusscanners volgens AV comparatives zijn Bitdefender en Trend Micro. Opvallend is hier om te zien dat AVG de meeste keren vals alarm+ heeft gegeven in de tests.

BitDefender voor Android

BitDefender heeft voor Android de Mobile Security & Antivirus app uitgebracht die door zowel AV-test als AV Comparatives erg goed beoordeeld wordt gebasseerd op tests waarbij de app virussen en malware tegen moet houden. De app kost $14,95 per jaar en biedt daarvoor een malware scanner, anti-diefstal functie (inclusief vergrendelen en wissen) en app audit systeem. Wat niet aanwezig is is anti-spam en een backup functie.

Download in Google Play Store

McAfee voor Android

De Android app van McAfee scoort ook erg goed in de beveiliging testen. Daarbij heeft het standaard veel functies waaronder de bij Bitdefender genoemde functies zoals anti-diefstal maar ook localisatie gestolen telefoon, backups en optimalisatie voor een snellere telefoon. Een nadeel is dat al deze functies ervoor zorgen dat de app een relatief grote aanslag op je batterij is, deze gaat een stuk sneller leeg dan bij de andere antivirus apps. Wie niet voor de gratis versie kiest betaalt €29,99 per jaar

Download in Google Play Store

Trend Micro voor Android

De Android app van Trend Micro is een stuk minder vaak gedownload dan de twee hiervoor genoemde apps, echter ook deze wordt goed beoordeeld. Samen met BitDefender is dit de enige app die bij AV comparatives een 100% detectie score behaald. De gratis versie is simpel en mist enkele functionaliteiten. Deze beschikt bijvoorbeeld niet over een malware blokkeerder en géén malware cleaner. We raden aan de betaalde versie te verkiezen boven de gratis variant. De volledige versie kost $29,99 exclusief btw. Hiermee heb je gelijk toegang tot alle mogelijke functies zoals anti-diefstal, anti-malware, anti-spam en backup.

Download in Google Play Store