Antivirus Test Augustus 2017 (Av-comparatives)

Deze maand heeft AV-comparatives de resultaten gepubliceerd van de test van augustus.In dit geval betreft het de zogenaamde ‘Real World Protection Test’. In deze test wordt een situatie gecreëerd waarbij een gebruiker honderden kwaadaardige URL’s bezoekt om vervolgens te testen hoe de diverse virusscanners de gebruiker beschermen.

Er zijn in totaal 21 antivirus programma’s in de test meegenomen waaruit vier duidelijke winnaars naar voren zijn gekomen. Er is hierbij gekeken naar hoeveel van de 389 kwaadaardige URL’s zijn geblokt en uiteraard hoe vaak er fals alarm is geslagen. Er is in de testomgeving gebruik gemaakt van een Windows 10 PC.

De vier virusscanners die alle bedreigingen gestopt hebben zijn: Bitdefender, BullGuard, Panda Security en Symantec (in alfabetische volgorde). Adaware en eScan hebben het minste aantal keren de virussen en malware kunnen tegenhouden. Verder is nog opvallend om te zien dat F-Secure erg vaak vals alarm slaat, in dit geval meer dan 30 keer. Van de vier best presterende programma’s heeft alleen Bitdefender nul keer vals alarm gegeven.

Dit bevestigd weer eens dat Bitdefender momenteel nog steeds de beste virusscanner is voor de PC.

Wie de volledige resultaten wil bekijken kan dat doen via:

https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2017/09/avc_factsheet2017_08.pdf