€69,99 vanaf€ 55,99Per jaar
Geschikt voor:
windowsmacandroidios
€69,99 vanaf€ 55,99Per jaar
 • 220 miljoen gebruikers
 • 30 dagen gratis testen

Avast Antivirus – Hulp bij abonnement keuze

Avast is een Tsjechisch software bedrijf dat al sinds 1988 beveiliging software maakt. Met meer dan 220 miljoen gebruikers en een marktaandeel van ruim 21% is het in 2015 het grootste antivirus programma wereldwijd. Microsoft en AVG volgen met respectievelijk 19% en 8% (bron).

VOORDELEN:

 • Standaard onbeperkt aantal apparaten
 • Beste anti-phishing (Cons. bond 2019)
 • 30 dagen gratis

NADELEN:

 • Géén ouderlijk toezicht
 • Klantenservice niet Nederlandstalig

20% KORTING:

20% korting op het Avast Internet Security pakket, van 59,99 nu voor €47,99 voor het eerste jaar.

>> Klik hier voor 20% Korting

€ 47,99 Bestel

Keuze uit 3 abonnementen

 Internet SecurityPremierUltimate
Antivirus
Anti-malware
Anti-ransomware
Firewall
Wifi beveiliging
Webcam beveiliging
Gegevens vernietigen
Avast Cleanup
Wachtwoord beheer
VPN
    
Aantal apparaten1/3/5/101/3/5/101/3/5/10
Prijs€59,99€69,99€119,99
    

Avast heeft antivirus software voor alle populaire besturingssystemen zoals Windows, MAC,iOS en Android. Sinds 2016 is Avast samengegaan met AVG.

Keuze uit 3 Abonnementen

We bekijken de drie producten voor thuisgebruik: Free Antivirus, Internet Security en Pro Antivirus

1. Avast Gratis (Free Antivirus)

Dit is één van de betere gratis virusscanners die momenteel beschikbaar is. Het programma werkt goed tegen virussen en malware, het gebruikersgemak is echter erg laag. Het idee van dit gratis product is om je kennis te laten maken met de software maar vervolgens snel te laten upgraden naar een betaalde dienst. De gratis bescherming komt ook met een mail schild. Mails worden automatisch gecontroleerd op verborgen bestanden of macro’s die potentiële virussen zouden kunnen bevatten. Ook webpagina’s worden gescand op bedreigingen. Nog niet zo lang geleden heeft Avast nog een extra tool toegevoegd aan de gratis versie: Secure browser. Een browser ontworpen door Avast waarmee je nog veiliger kan surfen. Zelf ben ik hier geen fan van omdat ik nogal gehecht ben aan andere browsers. Natuurlijk komt Avast met een scanning tool om je systeem te controleren op virussen. Je kan deze scan instellen op een bepaald tijdstip van de dag of je kan de scan elke week laten lopen.

Het is niet zo gek natuurlijk maar de aantallen pop-ups en meldingen zullen ervoor zorgen dat je toch niet blij wordt van de gratis versie, kortom de volgende betaalde opties zijn vaak een meer geschikte keuze.

2. Avast Internet Security

Naast de standaard virusscanner die virussen en malware stopt is de Avast Internet Security ook goed in het detecteren van nep bank websites voor het geval je met phishing te maken krijgt. Verder zitten er extra opties in om spam tegen te gaan en ben je met dit abonnement volledig verlost van irritante pop-ups.

3. Avast Premier

Er is ook weinig reden om de Pro versie te kiezen boven de hiervoor genoemde Avast Internet Security. Het enige verschil lijkt de gegevensvernietiger te zijn. Deze is bedoeld om bij verkoop van de laptop of PC de gegevens op de harde schijf volledig te vernietigen, slechts verwijderen laat vaak sporen achter. Aangezien wij op zoek zijn naar een virusscanner zouden we hiervoor géén €20 extra over hebben.

Avast Antivirus Software

De antivirus software van Avast is erg volledig. Er is géén noodzaak om weer apart een firewall te bestellen aangezien dit allemaal in het Avast Internet Security abonnement aanwezig is. De virusscanner beschermt je tegen virussen, malware, spyware en ook het nieuwe ransomware.  Verder worden het thuisnetwerk automatisch beveiligd en zit er zoals reeds genoemd een firewall bij. Een leuke extra functie is in onze ogen de Sandbox. Hiermee kun je in een afgesloten ruimte (de Sandbox) software testen die je van internet hebt gedownload. Vervolgens controleert Avast de veiligheid van de software en kun je dit vervolgens wel of niet op je PC zetten. Een tweede extra is de Avast Passwords waarmee je een wachtwoorden kluis kunt gebruiken. Door middel van één hoofd wachtwoord kan Avast nu al je wachtwoorden automatisch invullen, vergelijkbaar met de Lastpass plugin.

 • Software updater
  De software updater is standaard in het gratis antivirus pakket inbegrepen. Je kan deze inschakelen zodat je antivirus altijd up-to-date is.
 • Wachtwoordbeheer
  Volgens ons maakt de passwordmanager Avast een echte allround tool. Je kan al je kritieke wachtwoorden opslaan in de tool. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van deze wachtwoorden.
  Er is ook een optie om persoonlijke data veilig op te slaan. Daarnaast heeft men een ‘secure notes’ functie toegevoegd om belangrijke notities te bewaren. Het leuke aan deze passwordmanager is dat hij meteen zegt hoe veilig je wachtwoord is.
 • Phishing bescherming
  Avast komt met een zeer indrukwekkende phishing bescherming. Deze Phishing bescherming is een add-on van de Avast browser. Deze optie is nog maar nieuw waardoor hij nog niet zo hoog scoort. Avast Phishing Protection scoort 25% lager dan Phishing expert Norton. Wel zijn er beloftes gemaakt om deze functie sterk te verbeteren.
 • Anti-tracking
  Met de browser kan je aanvinken dat je helemaal niet getrackt wilt worden. Elke social media button of cookie zal uitgeschakeld worden. Ook ‘Ad Trackers’ zullen geblokkeerd worden. Dit zijn stukjes intelligentie die jouw zoekgeschiedenis bewaren en op basis hiervan advertenties tonen. Hierdoor zijn deze advertenties zeer doelgericht op jouw interesses.

De systeemeisen van de software zijn: PC met Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, of XP SP3*, 256 MB+ RAM en 1.5 GB harde schijfruimte.

Klantenservice

Hoewel de website van Avast redelijk goed in het Nederlands is vertaald is dat voor de Help sectie van de dienst niet het geval, deze is enkel in het Engels beschikbaar. Het forum wordt in verhouding wel veel door Nederlanders gebruikt waardoor u hier kunt proberen in het Nederlands een vraag te posten. Naast het zelf opzoeken van de oplossing is de helpdesk van Avast enkel bereikbaar via een online ticket systeem.

Conclusie

Samenvattend is Avast Internet Security een erg volledige virusscanner die je PC goed beschermt tegen virussen, malware, spyware en ransomware en daarbij ook gelijk over een firewall beschikt. Het is een groot voordeel dat Avast wereldwijde marktleider is op het gebied van antivirus software aangezien ze hierdoor over de meeste informatie betreffende nieuwe bedreigingen beschikken.

Er zijn enkele kleine nadelen aan Avast en dat is niet zozeer de virusscanner zelf als wel de klantenservice die weinig opties biedt voor Nederlandse consumenten. Daarbij is deze virusscanner stevig geprijsd. De hoge prijs geldt echter met name voor een één-jarig abonnement, wie gelijk een twee of zelfs drie-jarig abonnement afsluit is veel voordeliger uit.

Kortom een prima product met een uitgebreid basis niveau van beveiliging, wie dit wil proberen kan voor Avast kiezen en vervolgens de 30-dagen proefperiode goed benutten, in deze periode kun je altijd nog je volledige aankoopbedrag terug vragen.

Tip: Kies voor een abonnement van 2 of 3 jaar om kosten te besparen.