vanaf€ 34,95Per jaar
Geschikt voor:
windowsmacandroidios
vanaf€ 34,95Per jaar
 • Per maand opzegbaar
 • Ruim 500 miljoen gebruikers

Avira Antivirus

Avira is een antivirusprogramma voor een gewone PC. Per definitie heeft Avira als doel jouw pc tegen virusinfecties te beschermen. Avira heeft zoals enkele andere antivirusprogramma’s een gratis en betaalde (premium) versie. Het programma is éen van de beste gratis antivirusprogramma’s.

Direct naar de Avira website >>

VOORDELEN:

 • Vanaf €3,95 per maand
 • Elk moment opzegbaar
 • Blokkeer advertenties met Avira Browser Safety

NADELEN:

 • Géén iDeal betaling mogelijk
 • Nuttige functies pas vanaf Internet Security

€ 34,95 Bestellen

Keuze uit 3 abonnementen

 Antivirus Pro
Internet SecurityPrime
Antivirus
Anti-ransomware
Anti-malware
Wachtwoordbeheer
Software updater
PC optimalisatie
VPN Pro
Identity scanner
    
Aantal apparaten1/3/51/3/55/onbeperkt
Standaardprijs€34,95€44,95€99,95
    

1. Antivirus

Het Antivirus Pro abonnement van Avira is een volledige virusscanner met bescherming tegen malware, ransomware, virussen en ook phishing. Je kunt ervoor kiezen per maand te betalen, dan betaal je iets meer, namelijk €3,95 per maand. Het voordeel is dat je elke maand kunt opzeggen.

Wanneer je per jaar betaalt krijg je een scherper tarief, namelijk €34,95 per jaar, dat is op jaarbasis meer dan €12 goedkoper dan een maandelijks abonnement.

2. Internet Security

Het Internet Security abonnement kost een tientje meer en daarvoor krijg je een paar nuttige extra functies. Avira noemt deze extra’s zelf de Password manager en de Software Updater Pro.

 • De Password manager doet precies wat je verwacht, het opslaan en beheren van je wachtwoorden. Een fijne functie en zeker een belangrijk onderdeel in de algemene veiligheid.
 • De Updater Pro functioneert als een PC optimalisatie dienst die je systeem en programma’s gaat controleren op veiligheid en waar nodig gaat updaten en zo veiliger maken. We hebben dit zelf niet in de praktijk kunnen testen maar kunnen ons goed voorstellen dat het idee mooi is maar dat dit in de praktijk soms wat complicaties geeft. Voor slechts €10 extra per jaar is het altijd mogelijk om het te testen en desnoods weer te deactiveren.

3. Prime

Het derde en duurste pakket Prime is met €99,95 per jaar een stuk duurder dan de andere twee pakketten. Deze duurste virusscanner van Avira geeft je naast alle standaard veiligheidsmaatregelen ook een VPN Pro pakket.

 • Het VPN Pro abonnement is los te koop voor €59,95 per jaar en zit bij Prime dus al inbegrepen. Met VPN versleutel je al je internetverkeer waardoor je een stuk anoniemer bent.
 • Ook zit er een Identity scanner in het Prime pakket, hiermee wordt identiteitsmisbruik zoveel mogelijk tegengegaan.
 • Ten slotte zitten de premium mobiele apps voor Android en iPhone in het Prime abonnement. Dit is de keuze als je volledig voorzien wil zijn.

Conclusie

We raden in dit geval het goedkoopste pakket aan, het Avira Antivirus Pro abonnement. Hiermee heb je op het gebied van beveiliging meer dan voldoende. De extra functionaliteiten van de duurdere abonnementen kunnen interessant zijn maar kunnen soms ook los op andere manieren worden opgelost. Het gratis Lastpass werkt ook prima als wachtwoord manager en een VPN dienst kun je los ook voor een paar tientjes per jaar kopen. Dat is misschien wel wat meer werk en één pakket kan qua gemak een voordeel zijn.

Naar de Avira website >>