Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Wat zijn de beste Gratis Virusscanners?

De beste dingen in het leven zijn gratis, geldt dat echter ook voor de beste virusscanners? Voordat we hier antwoord op geven is het goed om uit te leggen dat elk bedrijf dat een degelijke virusscanner wil maken en met name onderhouden hier tientallen miljoenen in moet steken. Antivirus software is erg geavanceerd en wordt continu van updates voorzien, het is dus bijna vreemd dat zo’n product gratis zou kunnen zijn.

Toch zijn er inderdaad gratis virusscanners beschikbaar. Dit betreffen bijna allemaal ‘gratis versies’ van een professioneel betaald pakket. Het is voor deze bedrijven een soort Freemium business model waarmee ze klanten binnen halen. Vervolgens worden deze klanten vaak overgehaald om over te stappen op een betaald abonnement.

1. BitDefender

Op elk Bitdefender Antivirus 2019 abonnement krijg je via onze website 35% korting met de kortingsbon BESTEVIRUSSCANNER35 in het eerste jaar. Daardoor betaal je €14 minder en heb je gelijk drie apparaten beveiligd.

Actie: eerste 30 dagen gratis
Direct naar BitDefender.nl

Werkt een gratis virusscanner net zo goed?

Dit is nogal een lastige vraag. Eigenlijk bestaat het antwoord uit twee delen. Ja, de basis bescherming van een gratis virusscanner is vaak hetzelfde als die van een betaalde virusscanner. Ze maken namelijk gebruik van dezelfde software en datasets als betaalde pakketten. Het ontbreekt echter bij gratis virusscanners wel aan ‘extra bescherming’ en extra functionaliteiten. Deze extra bescherming kan bijvoorbeeld een firewall, back-up, VPN of een extra spamfilter zijn. Dit soort zaken helpen met de beveiliging van je totale systeem. Hiermee stellen wij niet dat het daadwerkelijk tegenhouden van virussen en malware door gratis virusscanners slechter wordt gedaan.

Wat zijn de nadelen van gratis virusscanners?

De grootste nadelen van een gratis virusscanner zit dan ook niet perse in de kwaliteit en in de bescherming.

Het nadeel is met name dat de gratis software regelmatig een pop-up zal tonen met een verzoek tot upgraden naar een betaalde versie. De kracht van een goede virusscanner is zoveel mogelijk op de achtergrond zijn werk doen en je niet lastig vallen, dit is dus precies wat de gratis varianten wel doen.

Een ander nadeel is dat de gratis variant slechts tijdelijk gratis is. Het lijkt dan gratis maar na 14 of 30 dagen is upgraden vereist om nog een werkbare bescherming te hebben.

Zoals reeds genoemd ontbreken er dus regelmatig cruciale extra functies zoals VPN, Back-Up, Firewall, spamfilter

Windows beschikt standaard over gratis antivirus

Elk systeem met Windows 10 beschikt reeds over ingebouwde antivirus. Deze is dus ‘gratis’ inbegrepen bij de aanschaf van Windows. Deze antivirus werd vroeger Windows Defender genoemd maar heet tegenwoordig Microsoft Defender. Deze virusscanner scoort redelijk in de virus en malware tests. De bescherming van Microsoft Defender is de afgelopen jaren een stuk beter geworden dan vroeger maar toch presteert deze altijd minder dan de ‘echte’ virusscanners. Lees in dit artikel of Microsoft Defender goed genoeg is voor je beveiliging.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   2