Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Beste Virusscanner voor iOS

Er wordt natuurlijk graag gezegd dat iOS een erg veilig besturingssysteem is waar je nauwelijks tot géén last hebt van virussen en malware. Dit is echter al jaren niet meer het geval en in 2019 kwam zelfs naar buiten in een rapport van Malwarebytes dat het aantal gevallen van malware groter was op MAC/iOS dan op Windows.

Dit is logisch verklaarbaar aangezien de populariteit van iPhones en MAC apparaten flink is toegenomen en daarmee het aantal potentiële slachtoffers van malware en virussen ook hard is gegroeid. Hackers gaan daar waar de grootste markt zit.

Wat kun je zelf doen om je iOS zo veilig mogelijk te houden?

Allereerst is het zaak je iOS apparaat niet te hacken (jailbraken komt vaker voor dan je zou verwachten). Ook wordt aangeraden enkel apps uit de app store te installeren. Apple controleert deze apps grondig en schadelijke apps worden meestal snel opgemerkt en verwijderd. Apps van buiten de app store worden helemaal niet door Apple gecontroleerd. Zorg uiteraard zoveel mogelijk voor de laatste updates op je iOS apparaat. Tenslotte kun je ter beveiliging gebruik maken van een goede virusscanner voor iOS. Virusscanners zijn gespecialiseerd in het snel herkennen van malware aanvallen en zwakke plekken, uit tests blijkt keer op keer dat zij dit beter doen dan de drie grote besturingssystemen iOS, Windows en Android.

Dit zijn de 3 Beste Virusscanners iOS (update maart 2020)

Met deze drie virusscanners zorg je direct voor een optimale beveiliging voor je iOS apparaten. Onder de Top 3 lees je meer over de totstandkoming van deze selectie.

[nfcChosenProducts]

Hoe hebben we deze Top 3 samengesteld?

AV-test heeft in 2019 twee keer virusscanners getest op MacOS, deze drie bedrijven hebben in beide tests een 100% bescherming gescoord en zijn daarmee volgens AV-test de beste beveiliging voor MacOS. (MacOS en iOS gebruiken grotendeels hetzelfde besturingssysteem waarbij MacOS gericht is op laptops en desktops en iOS op mobiele apparaten)

 • BitDefender
 • Norton
 • Trend Micro

Ook bij het onafhankelijke AV-comparatives is in 2019 specifiek getest op antivirus bescherming op iOS apparaten. Daarbij heeft het bedrijf elf verschillende anti-virus pakketten getest. Deze virusscanners hebben bij AV-comparatives een 100% score behaald:

 • Avast
 • AVG
 • BitDefender
 • Intego
 • Kaspersky
 • Trend Micro

Op basis van drie testresultaten van twee verschillende instanties is onze conclusie dat BitDefender, Norton en Trend Micro de drie beste virusscanners voor iOS (en andere MAC apparatuur) zijn. Deze lijst is niet volledig aangezien bedrijven zich actief moeten aanmelden om getest te worden bij deze instanties, sommige kiezen er bewust voor zich niet aan te melden.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   2