Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Bij het vermoeden van Ransom-ware, doe dit!

Het ideale stappenplan om te gebruiken als je denkt dat jouw PC geïnfecteerd is met Ransom-ware:

 • Isoleren van het getroffen systeem: Haal de geïnfecteerde computer onmiddellijk van alle netwerken om verdere verspreiding van de ransomware te voorkomen. Schakel Wi-Fi en netwerkkabels uit of koppel ze los.
 • Maak een inventaris op: Identificeer welke bestanden of systemen zijn gecompromitteerd. Maak een lijst van geïnfecteerde bestanden of mappen, indien mogelijk.
 • Schakel beveiligingssoftware in: Gebruik antivirus- of anti-malwaresoftware om een grondige scan van het systeem uit te voeren en de ransomware te detecteren.
Toevoegen aan vergelijken
- 60%
Avast

Avast Premium Security

Oorspronkelijke prijs was: € 93,00.Huidige prijs is: € 37,59.
Toevoegen aan vergelijken
Windows Defender logo

Microsoft Defender Antivirus

Toevoegen aan vergelijken
- 43%
Avira Antivirus

Avira Prime Antivirus

Oorspronkelijke prijs was: € 104,95.Huidige prijs is: € 59,95.
Toevoegen aan vergelijken
Avira Antivirus

Avira Gratis Antivirus

 • Verwijder de ransomware (indien mogelijk): Probeer de ransomware te verwijderen met behulp van de antivirussoftware. Volg de instructies van de software om de infectie te verwijderen. Soms is dit echter niet mogelijk zonder de bestanden te decoderen.
 • Maak een back-up van niet-geïnfecteerde bestanden: Als sommige bestanden niet zijn gecodeerd, maak dan onmiddellijk een back-up van deze niet-geïnfecteerde bestanden op een externe harde schijf of in de cloud. Dit is cruciaal voor het behoud van belangrijke gegevens.

Heb je goede backup software draaien? Zie hier de goedkoopste backup software.

 • Raadpleeg experts: Zoek hulp bij IT-professionals of beveiligingsexperts. Ze kunnen mogelijk decryptietools hebben om je te helpen bij het herstellen van gecodeerde bestanden of andere methoden om de gevolgen van de ransomware te minimaliseren.

 • Overweeg herstel vanuit een back-up: Als je regelmatig back-ups maakt van je systeem, overweeg dan om het systeem te herstellen vanaf een niet-geïnfecteerde back-up.
Let op: Zet nooit een back-up terug die geïnfecteerd is! Zorg dus dat alles goed staat voordat je tot deze stap over gaat!

En nu leren van je fouten! En zet de beste virusscanners aan het werk!

 • Versterk je beveiliging: Zodra je systeem is hersteld, verbeter dan je beveiligingsmaatregelen. Zorg ervoor dat alle software-updates zijn geïnstalleerd, gebruik sterke wachtwoorden en overweeg het implementeren van extra beveiligingslagen zoals firewalls en beveiligingssoftware.
 • Leer van de ervaring: Neem de tijd om te begrijpen hoe de ransomware je systeem is binnengekomen en welke zwakke plekken er waren. Neem maatregelen om deze zwakke plekken te versterken en zorg voor een betere beveiliging om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Zelf nog tips? Laat het weten in de reacties!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0