€39,99 vanaf€ 29,98Per jaar
Geschikt voor:
windowsmacandroidios
€39,99 vanaf€ 29,98Per jaar
 • Best Getest 2019 (door Consumentenbond)
 • Betalen met iDeal
 • Lage systeembelasting

Bitdefender Virusscanner

Bitdefender is een internet bedrijf dat sinds 2001 beveiligingssoftware ontwikkeld. Het bedrijf zegt zelf dat haar software op meer dan 500 miljoen apparaten is geïnstalleerd wereldwijd. In deze recensie bespreken we de voor- & nadelen van Bitdefender en bekijken we de verschillende producten die het bedrijf aanbiedt.

VOORDELEN:

 • Best Getest (Consumentenbond 2019)
 • Beste malware bescherming (99,98% maart 2020)
 • Regelmatig 100% scores
 • Standaard 3 apparaten
 • 500 miljoen gebruikers wereldwijd
 • Scherpe tarieven & aanbiedingen
 • Betalen met iDeal

NADELEN:

 • VPN limiet tot 200 MB/dag
 • MAC en iOS ondersteuning vanaf TOTAL pakket
 • Android ondersteuning vanaf TOTAL pakket

ACTIE BitDefender (35% KORTING)

Nu tijdelijk 35% korting op het Antivirus Plus abonnement (3 apparaten) waardoor je het eerste jaar €25,99 betaalt in plaats van €39,99.

Actie: BitDefender Antivirus Plus nu €25,99  (3 apparaten)

Heb je voorkeur voor een ander pakket? Dan kun je de Coupon BESTEVIRUSSCANNER35 op andere abonnementen gebruiken en krijg je 35% korting. Deze couponcode werkt dus ook op de duurdere abonnementen. (let op, het betreft een korting voor het eerste jaar, daarna geldt het reguliere tarief.)

Direct naar BitDefender.nl

Keuze uit 3 abonnementen

 Antivirus Plus
Internet SecurityTotal Security
Antivirus
Anti Ransomware
Wifi beveiliging
Veilig bankieren
VPN (?)
Anti-phishing
Firewall
Oudercontrole
Bestandsbescherming
PC optimalisatie
Windows
MAC
iOS
Android
Aantal apparaten1/3/5/101/3/5/105 of 10
Standaardprijs€39,99€59,99€79,99
Actietarief (3 apparaten)€29,99
(bestellen)
€34,99
(bestellen)
€44,99
(bestellen)

 

Productaanbod: Welk abonnement is geschikt?

Bitdefender heeft drie antivirus abonnementen in de aanbieding, dit zijn: Antivirus Plus 2019, Internet Security 2019 en Total Security Multi-Device 2019. We bespreken de verschillen zodat je een goede keuze kunt maken.

1. Antivirus Plus 2020 (enkel voor Windows)

Dit abonnement is volgens Bitdefender zelf een basisbeveiliging. Hier zit een volledige virusscanner in die alle type bedreigingen tegen houdt, daarnaast is er specifieke anti-ransomware toegevoegd en beschik je hiermee over de optie veilig surfen waarbij zaken als phishing proactief worden tegengegaan.

Een extra optie waar meerdere virusscanners tegenwoordig mee komen is dat ze beweren de prestaties van je apparaat te verbeteren, dit levert echter vaak wisselende resultaten op. Het abonnement is geschikt voor maximaal 3 apparaten. Let op dat het hier specifiek om Windows PC’s gaat, voor Android en MAC heb je het duurdere Total Security Multi-Device 2020 nodig.

Belangrijk:
– Geschikt voor iedereen op zoek naar basis bescherming
– Geschikt voor gebruikers van Windows
– Geschikt voor gezinnen met maximaal 3 apparaten

Niet geschikt voor:
– Mac/iOS/Android gebruikers
– Gezinnen met meer dan 3 apparaten

Bestel Nu voor €19,99 (het eerste jaar, daarna €39,99 per jaar)

2. Internet Security 2020 (enkel voor Windows)

Het tweede abonnement, de Internet Security 2020 van Bitdefender, heeft alles wat het basis abonnement heeft zoals hiervoor besproken met nog twee extra functies. Dit zijn het ouderlijk toezicht en een firewall. Met de functie ouderlijk toezicht kan de PC van uw kind bewaakt worden en tegelijkertijd voorzien van een filter voor ongepaste inhoud. De firewall functie is een moderne firewall functie die indringers tegenhoudt. Van deze twee extra’s is met name de ouderlijk toezicht functie echt nuttig, voor ouders kan het een handige manier zijn om op de PC of Laptop van zoon of dochter op deze manier ongepaste inhoud zoals seks of geweld te blokkeren.

Belangrijk:
– Bevat alles van de Basis ‘Antivirus Plus 2020’
– Extra functies: Firewall / Webcam beveiliging / Oudercontrole

Bestel Nu voor €29,98  (1e jaar, daarna €59,99 per jaar)

3. Total Security Multi-Device 2020

Tot slot biedt Bitdefender een derde variant aan, de Total Security Multi-Device 2020. Bij dit abonnement krijg je dezelfde beveiliging als bij het Internet Security 2020 pakket met als belangrijke extra de mogelijkheid ook MAC en Android apparaten te beveiligen. Voor wie op een Apple of Android apparaat werkt is deze variant de enige geschikte optie. Een tweede extra is dat er tot aan maximaal 5 apparaten tegelijk onder deze ene licentie beveiligd kunnen worden. De prijs is met €79,99 wel een stuk hoger maar wie dit over 4 of zelfs 5 apparaten kan verdelen zal dit wat minder zwaar voelen.

Kies het Total Security Multi-Device abonnement als je:
– meer dan 3 apparaten wil beveiligen
– Android gebruikt
– Mac/iPhone gebruikt
– Gebruik wil maken van de prestatie Optimizer
– Gebruik wil maken van Anti-diefstal

Bestel nu voor €39,99 (1e jaar, daarna €79,99 per jaar)

of kies voor

1 jaar gratis (bij betalen voor 2 jaar)

In onze ogen is het 1e pakket, het Antivirus Plus 2020, prima voor wie slechts één, twee of drie Windows laptops/PC’s in huis heeft. Het derde pakket, Total Security Multi-Device 2020, is aan te raden voor iedereen die een Android of Apple (iPad/iPhone) wil voorzien van een virusscanner.

4. Premium Security

Een nieuw abonnement van BitDefender is het Premium Security pakket. Dit is vergelijkbaar met het Total Security abonnement met als belangrijke extra een onbeperkte VPN. Dankzij deze VPN is je internet verbinding volledig afgeschermd en kun je anoniem internetten. Websites en bedrijven kunnen je IP-adres en internet activiteit niet meer inzien.

Dit is het meest volledige (en ook wat duurder) pakket van BitDefender. Het bevat volledige bescherming voor 10 apparaten (Win/iOS/Android) en onbeperkte VPN voor alle apparaten. De standaard prijs is €129,99 per jaar.

Bestel nu en het eerste jaar betaal je nu €79,99 (na het eerste jaar €129,99 per jaar)

Software

Begin 2019 is BitDefender door de Consumentenbond als beste getest. De consumentenbond gaf aan dat BitDefender de beste bescherming biedt tegen malware en phishing. Het pakket dat zij hierbij als beste beoordeelde was het Internet Security abonnement.

“Biedt de beste bescherming tegen diverse vormen van malware en phishing”, Consumentenbond (2019)

De software van Bitdefender wordt in het algemeen als erg goed beoordeeld. Zo heeft Bitdefender in 2019 in een onafhankelijke test van AV-test.org 100% van alle virussen en tevens alle malware tegengehouden (november en december 2018).

Enkele onderdelen waar Bitdefender zelf de aandacht op legt is onder andere de Photon technologie, hierdoor is er géén verlies in snelheid van je systeem. Het lijkt erg goed te werken maar bij oudere versies van Windows, denk aan Windows XP en Vista, kan er wel wat vertraging optreden.

Als tweede voordeel van de software noemt Bitdefender de Smartscan, dit betekent dat de software zich aanpast aan het gebruik op de computer. Dit doen echter de meeste virusscanners maar ook dit is een prima functie.

 

VPN Premium toevoegen?

Tijdens het bestellen kan er worden gekozen om VPN Premium toe te voegen, is dat nuttig? Met VPN wordt uw internet verbinding versleuteld en daarmee privé. Standaard levert BitDefender wel VPN, deze is echter beperkt tot 200 MB per dag, dit zal voor de meeste mensen veel te weinig zijn. Voor €29,99 (na het eerste jaar €39,99) voeg je BitDefender VPN Premium toe en kun je onbeperkt gebruik maken van deze beveiligde verbinding. Voor ongeveer €2,50 per maand is dit een erg waardevolle toevoeging.

Klantenservice

Bij de klantenservice en ondersteuning heeft het de voorkeur dat je zelf het probleem oplost met hulp van diverse support artikelen. Deze zijn duidelijk en in het Nederlands bij Bitdefender. Echter wie toch een vraag wil stellen kan dat doen via een kleine link onderaan de website en vervolgens doorklikken naar het contactformulier. Er is zelfs een telefonische klantenservice aanwezig maar dit telefoonnummer zit nog verder verstopt, de telefoonnummers geven we dus gelijk hier: 020-8084508 en 020-3690744 (beschikbaar op werkdagen 09:00-18:00). Tevens is er een forum aanwezig met redelijk actieve deelnemers, echter is deze niet in de Nederlandse taal.

Waarom is dit onze nr.1?

De reden dat BitDefender op dit moment de beste virusscanner is simpelweg dat het programma de beste resultaten boekt volgens de test instanties die wij raadplegen. Daarbij zijn de opties en tarieven vergelijkbaar of beter dan de concurrenten. Het is een simpele optelsom van goede punten (zie hieronder nogmaals samengevat) die er ook in 2019 voor zorgt dat Bitdefender als beste scoort.

Bitdefender voordelen:

 Standaard
Best Getest (Consumentenbond 2019)
Scherpe tarieven
Veel support mogelijkheden
Geschikt voor Win/MAC/Android/iOS
Betalen met iDeal
Vanaf prijs€29,99

30 dagen Geld Terug

Bestellen bij BitDefender.nl

Vandaag nog een veilig systeem