€39,99 vanaf€ 29,99Per jaar
Geschikt voor:
windowsmacandroidios
€39,99 vanaf€ 29,99Per jaar
 • Best Getest 2019 (door Consumentenbond)
 • Betalen met iDeal
 • Lage systeembelasting

Bitdefender Virusscanner 2019

Bitdefender is een internet bedrijf dat sinds 2001 beveiligingssoftware ontwikkeld. Het bedrijf zegt zelf dat haar software op meer dan 500 miljoen apparaten is geïnstalleerd wereldwijd. In deze recensie bespreken we de voor- & nadelen van Bitdefender en bekijken we de verschillende producten die het bedrijf aanbiedt.

VOORDELEN:

 • Regelmatig 100% scores
 • Standaard 3 apparaten
 • 500 miljoen gebruikers wereldwijd
 • Scherpe tarieven & aanbiedingen
 • Betalen met iDeal

NADELEN:

 • VPN limiet tot 200 MB/dag
 • MAC en iOS ondersteuning vanaf TOTAL pakket
 • Android ondersteuning vanaf TOTAL pakket

KORTINGSBON BitDefender (35% KORTING)

Op elk Bitdefender Antivirus 2019 abonnement krijg je via onze website 35% korting met de kortingsbon KORTING35 in het eerste jaar. Daardoor betaal je €14 minder en heb je gelijk drie apparaten beveiligd.

Kortingsbon: KORTING35
Direct naar BitDefender.nl

Keuze uit 3 abonnementen

 Antivirus Plus
Internet SecurityTotal Security
Antivirus
Anti Ransomware
Wifi beveiliging
Veilig bankieren
VPN
Anti-phishing
Firewall
Oudercontrole
Bestandsbescherming
PC optimalisatie
MAC
iOS
Android
Aantal apparaten335
Standaardprijs€39,99€59,99€79,99
Actietarief€29,99€39,98€49,99

Productaanbod

Bitdefender heeft drie antivirus abonnementen in de aanbieding, dit zijn: Antivirus Plus 2019, Internet Security 2019 en Total Security Multi-Device 2019.

Antivirus Plus 2019

Dit abonnement is volgens Bitdefender zelf een basisbeveiliging. Hier zit een volledige virusscanner in die alle type bedreigingen tegen houdt, daarnaast is er specifieke anti-ransomware toegevoegd en beschik je hiermee over de optie veilig surfen waarbij zaken als phishing proactief worden tegengegaan. Een extra optie waar meerdere virusscanners tegenwoordig mee komen is dat ze beweren de prestaties van je apparaat te verbeteren, dit levert echter vaak wisselende resultaten op. Het abonnement is geschikt voor maximaal 3 apparaten. Let op dat het hier specifiek om PC’s gaat, voor Android en MAC heb je het duurdere Total Security Multi-Device 2019 nodig.

 • Vanaf €25,99 per jaar (1e jaar)

Internet Security 2019

Het tweede abonnement, de Internet Security 2019 van Bitdefender, heeft alles wat het basis abonnement heeft zoals hiervoor besproken met nog twee extra functies. Dit zijn het ouderlijk toezicht en een firewall. Met de functie ouderlijk toezicht kan de PC van uw kind bewaakt worden en tegelijkertijd voorzien van een filter voor ongepaste inhoud. De firewall functie is een moderne firewall functie die indringers tegenhoudt. Van deze twee extra’s is met name de ouderlijk toezicht functie echt nuttig, voor ouders kan het een handige manier zijn om op de PC of Laptop van zoon of dochter op deze manier ongepaste inhoud zoals seks of geweld te blokkeren.

 • Vanaf €39,00 per jaar (1e jaar)

Total Security Multi-Device 2019

Tot slot biedt Bitdefender een derde variant aan, de Total Security Multi-Device 2018. Bij dit abonnement krijg je dezelfde beveiliging als bij het Internet Security 2019 pakket met als belangrijke extra de mogelijkheid ook MAC en Android apparaten te beveiligen. Voor wie op een Apple of Android apparaat werkt is deze variant de enige geschikte optie. Een tweede extra is dat er tot aan maximaal 5 apparaten tegelijk onder deze ene licentie beveiligd kunnen worden. De prijs is met €79,99 wel een stuk hoger maar wie dit over 4 of zelfs 5 apparaten kan verdelen zal dit wat minder zwaar voelen.

 • Vanaf €44,99 (1e jaar)

In onze ogen is het 1e pakket, het Antivirus Plus 2019, prima voor wie slechts één, twee of drie laptops/PC’s in huis heeft. Het derde pakket, Total Security Multi-Device 2019,  is aan te raden voor iedereen die een Android of Apple (iPad/iPhone) wil voorzien van een virusscanner.

Software

De software van Bitdefender wordt in het algemeen als erg goed beoordeeld. Zo heeft Bitdefender in 2018 in een onafhankelijke test van AV-test.org 100% van alle virussen en tevens alle malware tegengehouden (november en december 2018).

Enkele onderdelen waar Bitdefender zelf de aandacht op legt is onder andere de Photon technologie, hierdoor is er géén verlies in snelheid van je systeem. Het lijkt erg goed te werken maar bij oudere versies van Windows, denk aan Windows XP en Vista, kan er wel wat vertraging optreden.

Als tweede selling point van de software noemt Bitdefender de Smartscan, dit betekent dat de software zich aanpast aan het gebruik op de computer. Dit doen echter de meeste virusscanners maar ook dit is een prima functie.

Klantenservice

Bij de klantenservice en ondersteuning heeft het de voorkeur dat je zelf het probleem oplost met hulp van diverse support artikelen. Deze zijn duidelijk en in het Nederlands bij Bitdefender. Echter wie toch een vraag wil stellen kan dat doen via een kleine link onderaan de website en vervolgens doorklikken naar het contactformulier. Er is zelfs een telefonische klantenservice aanwezig maar dit telefoonnummer zit nog verder verstopt, de telefoonnummers geven we dus gelijk hier: 020-8084508 en 020-3690744 (beschikbaar op werkdagen 09:00-18:00). Tevens is er een forum aanwezig met redelijk actieve deelnemers, echter is deze niet in de Nederlandse taal.

Waarom is dit onze nr.1?

De reden dat Bitdefender op dit moment de beste virusscanner is simpelweg dat het programma de beste resultaten boekt volgens de test instanties die wij raadplegen. Daarbij zijn de opties en tarieven vergelijkbaar of beter dan de concurrenten. Het is een simpele optelsom van goede punten (zie hieronder nogmaals samengevat) die er ook in 2019 voor zorgt dat Bitdefender als beste scoort.

Bitdefender voordelen:

 Standaard
Hoogste scores in onafhankelijke tests in 2018
Scherpe tarieven
Veel support mogelijkheden
Geschikt voor Windows/MAC/Android/iOS
Betalen met iDeal
Vanaf prijs€29,99

nu 25% Korting (Van €39,99 voor €29,99)

Top 5 Antivirus (2019)

Score 9,8
Score 9,3
Score 9,3
Score 9,2
Score 9,2