Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Deze antivirus keuzes voldoen voor Senioren

Een goede senioren antivirus moet gebruiksvriendelijk, automatisch up-to-date, biedt real-time bescherming, lichtgewicht, en heeft goede klantenondersteuning. Althans, dat zou je denken: een goede antivirus moet eigenlijk maar één ding doen: GEEN gedoe opleveren en werken!

Wat doet er nou écht toe

Het klikt leuk hoor een gebruiksvriendelijke interface, automatische updates etc. etc. maar in de kern doet er bij goede software voor senioren maar een aantal zaken:

 • De antivirussoftware moet begrijpelijk zijn
 • De software moet de computer niet vertragen
 • De software moet de computer (en eventuele e-mail gebruik) goed beschermen
 • De prijs moet goed zijn
 • De software moet in het Nederlands te gebruiken zijn

Welke moet je dan hebben?

Als je gewoonweg ‘wat’ wilt betalen en geen gedoe:

Dan zou ik eigenlijk op dit moment F-Secure sterk aanraden. Het is meer een “instellen en vergeten” antivirus. Goede detecties en licht voor het systeem. Het heeft ook een hele coole functie om die scams met externe toegang te voorkomen, door externe toegangssoftware uit te schakelen wanneer het detecteert dat je een bankwebsite bezoekt. Zo kan je niet in de gebruikelijke scams vallen die heel vervelend kunnen uitpakken:

Windows Defender is dat al genoeg?

Wij hebben eerder al een goed stuk geschreven over of Windows Defender voldoende bescherming biedt. In dit geval denken wij dat Windows Defender niet toereikend is: Je moet voor een goede beveiliging van senioren wel een stapje verder gaan dan een normale / standaard oplossing die net afdoende is.

Ben je bereid gewoon een abonnement aan te gaan?

Dan zouden wij toch een Norton antivirus overwegen, dit vertraagd de PC niet is vaak de beste algemene keuze en is in het Nederlands verkrijgbaar! Ook kan je natuurlijk ook kijken naar onze algemene top 10 van beste virusscanners, dit zijn de beste virusscanners met goede ratings dus je kan eigenlijk niet missen bij deze keuze!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   4