Een virusscanner is een (extra) slot op uw deur

Verreweg de meeste mensen hebben een virusscanner of een andere vorm van beveiliging op hun computer, volgens een onderzoek van Eurostat uit 2011 zelfs ongeveer 96%. Echter dan blijft er dus een deel van de mensen dat helemaal niets heeft om zich te beveiligen tegen virussen, hackers en malware.

Wij zien een virusscanner als een (extra) slot op uw deur. Afhankelijk van of er al een vorm van beveiliging is betreft dit een extra slot, anders is het gewoon uw enige slot. Anders dan bij de voordeur van uw huis loopt uw computer het risico dat online bedreigingen continu uw slot aan het testen zijn. Gelukkig is dat bij uw woning niet het geval.

Nog een voordeel van de virusscanner ten opzichte van de voordeur is dat een goed internet slot slechts enkele tientjes kost. We zien op onze website aanbieders vanaf ongeveer 20 euro oplopend tot 50 of 60 euro per jaar voor de erg uitgebreide abonnementen.

Indien u gebruik maakt van internetbankieren wordt het door de meeste Nederlandse banken sterk aanbevolen om een virusscanner en een firewall op uw computer te gebruiken waarmee u internet bankiert. Op deze website  geeft de betaalvereniging Nederland meer uitleg over wat uw bank doet en wat uzelf kunt doen om veilig te kunnen betalen via internet.