Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Gratis AVG virusscanner – Wat zijn de Nadelen?

AVG is één van antivirus bedrijven die ook een volledig GRATIS versie aanbiedt van hun virusscanner. Toch is dit voor de meeste gebruikers niet echt een aanrader en we zullen in dit artikel uitleggen wat de nadelen zijn van de gratis software versie ten opzichte van de betaalde variant.

Géén Firewall
In tegenstelling tot wat veel mensen soms vermoeden is de gratis virusscanner van AVG wel echt goed in het tegenhouden van virussen. De software is gelijkwaardig aan de betaalde variant maar mist met name functionaliteiten. Één van de functionaliteiten die ontbreekt is bijvoorbeeld de firewall. In de betaalde variant krijg je van AVG wel een firewall maar in de gratis versie is deze niet aanwezig.

Géén anti-phishing
Naast de firewall is er ook géén specifieke functie die phishing mail voorkomt, AVG benoemt dit als een speciale functie in het AVG Internet Security Onbeperkt programma wel als functie.

Wél Reclame
Naast het ontbreken van meerdere nuttige functies is er één onderdeel wat in de gratis variant wel zit ingebouwd waar je in de betaalde versie niet over beschikt. Dit zijn de dagelijkse aanbiedingen. In de gratis AVG virusscanner kan het aantal in-app aanbiedingen enkel beperkt worden tot eenmaal per dag of eenmaal per 3 dagen, de reclame kan dus niet worden uitgeschakeld. Dit betekent dat je elke week twee of drie keer tijdens het werken op je PC gestoord zult worden door een aanbieding (reclame) van AVG.

Wie nog twijfelt over het gebruik van de gratis virusscanner zal na dit laatste punt waarschijnlijk snel overstag gaan om toch enkele tientjes per jaar te betalen. Reclame op je eigen computer is toch wel een vervelend gegeven. Dat neemt niet weg dat deze gratis versie een handige manier is om de software te testen. Ook is er géén excuus voor mensen met weinig geld om géén virusscanner te installeren.

Bekijk hier de AVG abonnementen en product details.

1 Reactie
 1. […] géén interesse heeft in de gratis variant (lees hier meer over de nadelen)  kiest bij AVG voor het Internet Security abonnement, de extra functies van […]

  Laat een reactie achter

  BesteVirusscanners.nl
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0