Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Welke virusscanner heb ik

Een veel gestelde vraag is: “Heb ik al een virusscanner?”. Doordat virusscanners op de achtergrond werken en je hier als het goed is géén last van hebt is het soms niet duidelijk of er überhaupt wel antivirus software actief is.

Met deze handige handleiding kun je gemakkelijk controleren of je een virusscanner hebt, welk programma dat is en of deze geactiveerd is. Om dit duidelijk uit te leggen bespreken we het voor de verschillende besturingssystemen, Windows werkt namelijk weer anders dan MAC.

Windows 10 en 11

Windows 10 en 11 heeft standaard Windows Defender ingeschakeld. Bij activering van een andere virusscanner zal Microsoft Defender weer uitschakelen. Wil je controleren of deze momenteel is ingeschakeld dan typ je ‘Windows Defender’ in de zoekfunctie, vervolgens staat er bij Windows Defender als het goed is ‘PC status: Protected’.

Als je dit ziet heb je Windows 11 Defender gewoon draaien:

Windows 8

Windows 8 is standaard uitgerust met Windows Defender. Deze zal automatisch worden geactiveerd indien je géén andere virusscanner aan hebt staan. Mocht deze toch staan uitgeschakeld dan is er een waarschuwing zichtbaar rechtsonder in beeld in de taakbalk.

MAC (Apple)

Elke MAC computer beschikt standaard over verschillende veiligheidsprogramma’s, dit zijn onder andere GateKeeper, Xprotect en File Quarantine. Als je niets wil installeren ben je dus al redelijk goed beschermd. Het valt de laatste tijd wel op dat de hoeveelheid malware voor MAC snel toeneemt.

Een virusscanner die gespecialiseerd is in malware kan dus slim zijn, er zijn genoeg virusscanners die goed op de MAC functioneren. Norton is ook sterk en populair op de MAC.

Staat je virusscanner niet in het featured plaatje en ben je nog onzeker, laat het dan weten in de reacties!

Advies

Onze belangrijkste advies is om in ieder geval een virusscanner te gebruiken. Uit onze vergelijker blijkt duidelijk welke virusscanners beter werken en welke minder maar zonder virusscanner is altijd het minst veilig. Het is fijn dat Microsoft standaard een virusscanner mee levert, zo hoeft niemand volledig onbeschermd te zijn, tegelijkertijd is het jammer om te zien dat deze virusscanner consequent slechter presteert dan bijna alle andere software.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0