Hitman Pro Antivirus Recensie

Algemeen

Hitman Pro is een malware scanner oorspronkelijk ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf SurfRight B.V. Inmiddels is de onderneming overgenomen door het Britse Sophos, zij betaalden in 2015 een bedrag van €29 miljoen voor het Nederlandse software bedrijf. Inmiddels gebruiken meer dan 100 miljoen mensen de diensten van Hitman Pro wereldwijd, ook enkele grote bedrijven zoals Ford, Avis en Pixar zijn klant.

Malware Scanner

Waar Hitman Pro zich altijd kon onderscheiden van overige virusscanners is dat zij een malware scanner waren en als second oppinion functioneerden. Het was dus een extra beveiliging die naast een regulier anti-virus pakket kon opereren. Dit is gelijk een belangrijk punt aangezien de software in de ING rentepuntenwinkel bijvoorbeeld als antivirus wordt weergegeven.
Hitman Pro heeft voor consumenten twee diensten beschikbaar: Hitman Pro en Hitman Pro Alert. Hitman Pro is de pure malware scanner die ontworpen is om naast een virusscanner actief te zijn op uw systeem. De software is daarbij tevens ontwikkeld om de zogeheten zero-day malware te kunnen herkennen en stoppen. Reguliere virusscanners hebben vaak moeite zero-day bedreigingen te herkennen, zij werken hoofdzakelijk op basis van een lijst reeds bestaande bedreigingen.

Abonnementen

Deze Hitman Pro software is al te koop vanaf €19,95 per jaar voor 1 PC. Let op, Hitman Pro heeft géén software beschikbaar voor andere besturingssystemen dan Windows. Een gebruiker van iOS of Android kan hier helaas dus niet terecht.
Hitman Pro Alert is een variant op de beveiligingssoftware die naar eigen zeggen ‘continu bescherming’ biedt. Deze software zou dan ook meer als volwaardige virusscanner gebruikt kunnen worden, echter ook hier raadt het bedrijf zelf aan dit enkel als tweede beveiligingslaag te gebruiken en dus naast Hitman Pro een ‘echte’ virusscanner te installeren.

Het bedrijf zegt zelf dat hoewel het Hitman Pro pakket ook malware bescherming biedt er in Hitman Pro Alert uitgebreide bescherming is ingebouwd o.a. tegen ransomware, keylogger, exploit technieken. Het Hitman Pro Alert pakket kost €29,95 per PC per jaar. Ook hier geldt dat er géén software beschikbaar is voor iOS of Android, het betreft enkel Windows beveiliging.

Testresultaten

Helaas zien we dat zowel AV-test als AV-comparatives de software van Hitman Pro niet meenemen in hun testen, dit komt waarschijnlijk omdat ook zij deze software niet als volwaardige virusscanner zien maar als malware scanner.

Conclusie

Wie extra bescherming zoekt tegen malware en ransomware haalt met HItman Pro een gespecialiseerde dienst in huis. Het is belangrijk om het altijd naast een reguliere virusscanner te gebruiken aangezien Hitman Pro echt op kwaadaardige software en aanvallen is gericht en niet zozeer op standaard virussen. Wie ervoor kiest om extra bescherming te installeren, een 2e beveiligingslaag zoals Hitman Pro, raden wij aan gelijk voor het Alert pakket te gaan gezien de extra functionaliteiten ten opzichte van ransomware.