IBM blijft investeren in Cybersecurity

De grote IT dienstverlener IBM staat bekend om haar vele overnames, de laatste jaren lijkt hierbij een sterke nadruk op cybersecurity te liggen. In hoeverre deze overnames altijd een succes zijn geweest is als buitenstaander lastig te bepalen, interessant blijft echter wel om te zien waar het bedrijf de toekomst in ziet.

Op deze Wikipedia pagina wordt bijgehouden welke bedrijven per jaar door IBM zijn overgenomen. Sinds de overname van BigFix in 2010 staan er steeds vaker (cyber)security bedrijven in dit overzicht.

In 2011 werd het Amerikaanse Q1 Labs overgenomen voor een onbekend bedrag, in 2013 werd voor $1 miljard het bedrijf Trusteer, een puur software beveiligingsbedrijf, overgenomen. In 2014 waren van de vier overnames twee bedrijven actief in cloud security. 2016 is tot nu toe het jaar met de grootste nadruk op internetveiligheid voor IBM. Ze kochten Iris Analytics, een fraude detectie bedrijf, gevolgd door Resilient Systems, een sybersecurity bedrijf, en ze investeerden $200 miljoen in de oprichting van een hoofdkwartier voor cybersecurity. Hier kunnen bedrijven getraind en getest worden door 1.400 beveiliging experts van IBM. Hier kunnen real-life scenario’s worden nagebootst waarbij echte virussen worden gecreĆ«erd die bedrijven vervolgens met IBM software zoals Watson te lijf kunnen gaan.

We verwachten ook voor 2017 een reeks aan investeringen van IBM. Het bedrijf weet ook in slechte tijden een winst van ruim $12 miljard te maken en zorgt er altijd voor dat een groot deel hiervan weer opnieuw geinvesteerd wordt in R&D en bedrijfsovernames.

Bronnen: