Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

iPhone beschermen tegen malware

De iPhone wordt in het algemeen als zeer goed beveiligd gezien, met name tegen malware. Er is wel een groeiende hoeveelheid actieve malware aanwezig, zie deze lijst met malware voor iOS

Toch zijn iPhones veilig maar niet 100% onkwetsbaar, tot voor kort waren met name iPhones na een jailbreak gevoelig voor virussen en malware. Na een jailbreak kan er software worden geïnstalleerd die niet door Apple is gekeurd. Echter in 2016 kwam Fortune met het bericht dat ook iPhones zonder jailbreak getroffen werden door malware.

Wat te doen om malware op iPhone te voorkomen?

 • Voer géén jailbreak uit op je iPhone. Dit zorgt er 9 van de 10 keer voor dat je iPhone veel gevoeliger wordt voor malware.
 • Beperk je met apps tot enkel apps uit Apple appstore, deze apps zijn door Apple gekeurd en getest. Wanneer je van willekeurige websites apps gaat downloaden en installeren weet je niet wie er achter zit.
 • Apple geeft regelmatig updates uit voor al haar systemen, het is belangrijk op je telefoon alle updates te installeren zodat je over de meest recente beveiliging beschikt.
 • Installeer een goede virusscanner.

Malware gratis verwijderen van MAC

Mocht je toch malware op je MAC hebben gekregen geeft dit artikel een goede uitleg over hoe je dit kan verwijderen. Echter als het kwaad reeds is geschied kan het lastig zijn alles weer in orde te krijgen, voorkomen is veelal beter dan genezen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0