KPN investeert in SecurityMatters

Het Nederlandse bedrijf SecurityMatters heeft een investering ontvangen van onder andere KPN Ventures. SecurityMatters is een beveiligingsbedrijf dat zich richt netwerkbeveiliging voor grote industriële klanten zoals energiecentrales, waterbedrijven en bedrijven in de transport sector.

Het bedrijf dat in 2009 is opgericht kwam in 2013 nog krap op 1 miljoen dollar omzet. Naast KPN ventures zijn andere investeerders: Robert Bosch Venture Capital, Emerald Technology Ventures en Phoenix Contact Innovation Ventures. Er worden géén financiële details naar buiten gebracht maar we kunnen er vanuit gaan dat er enkele miljoenen zijn geïnvesteerd. KPN Ventures vermeldt op haar eigen website meestal vanaf €500 duizend te investeren voor een minderheidsbelang, hier zijn echter zelfs vier

KPN Ventures

KPN Ventures heeft duidelijk een focus op netwerk beveiliging, één van de eerdere investering was in het bedrij Eclecticiq, een platform dat cyberdreigingen analyseert. Buiten KPN Ventures om is KPN ook actief met enkele overnames de afgelopen jaren, deze zijn met name in de webhosting en cloud markt. KPN is inmiddels eigenaar van de bedrijven Argeweb, IS Group en RoutIT.

Bron: http://www.secmatters.com
Bron: KPN.com