Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Malware op je Android Smartphone: 6 Signalen

In 2018 is de groei van Android malware in een stroomversnelling gekomen. Een groeiend aantal gebruikers wordt slachtoffer van malware en ondervindt hier ernstige hinder van. Het is altijd van belang zo snel mogelijk te handelen in het geval van malware, daarom bespreken we hier 6 signalen die je kunt gebruiken om te herkennen of er wellicht malware op je Android telefoon aanwezig is.

1. Onbekende Pop-ups

Verschijnen er regelmatig pop-ups op je telefoon die je niet herkent van een bekende website of app en die je niet goed kunt verklaren? Het kan zijn dat malware reeds aanwezig is in de vorm van adware en advertenties toont om je zo naar onbetrouwbare websites te leiden. Klik niet op deze pop-up advertenties.

2. Dataverbruik stijgt snel

Wanneer je een onduidelijke stijging in dataverkeer ziet zonder dat je dit uit persoonlijk gebruik kunt herleiden kan het zijn dat er malware in de achtergrond aanwezig is. Zoek in je instellingen welke apps het dataverbruik veroorzaken en als dit een onbekende app is kun je deze verwijderen. Bij twijfel kun je de apps eerst even opzoeken om er zo zeker van te zijn dat deze niet noodzakelijk zijn.

3. Vreemde berichten

Virussen en malware proberen zich altijd te verspreiden van de ene telefoon naar de volgende. Dit kan via berichten of oproepen via jouw Android toestel. Wanneer vrienden of familie vreemde berichten van jou ontvangen met een link daarin (niet klikken) is het waarschijnlijk dat malware op jouw telefoon dit verstuurt.

4. Plotseling een hoog Batterijverbruik

Als de batterij van je telefoon steeds sneller leeg raakt kan dit een signaal zijn dat er malware actief is. Echter kan dit signaal er ook op duiden dat je accu aan het verouderen is en daardoor steeds sneller ontlaadt. Toch kan het geen kwaad dit signaal serieus te nemen en je telefoon te controleren op malware.

5. Matige prestaties

Net als het vorige punt is een daling in prestaties iets wat door veroudering kan komen, geheugen en cache lopen steeds voller. Het kan echter ook komen door een virus of malware. Neem het altijd serieus en ga op onderzoek uit.

6. Verschijnen van onbekende apps

Wanneer onbekende apps plotseling op je Android telefoon verschijnen weet je bijna zeker dat er iets niet goed is. Gebruik direct een virusscanner om je telefoon te controleren.

Bekijk hier wat de beste virusscanners zijn voor Android zodat je ook je smartphone veilig houdt.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0