Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

McAfee of AVG

Twijfel je tussen de antivirus van McAfee of AVG? Dan is deze één-op-één vergelijking de ideale hulp, we zetten de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee virusscanners op een rij en helpen je zo om de juiste keuze te maken. Beide virusscanners bieden een eigen 100% beschermingsbelofte wat er in beide gevallen neerkomt op: toch een virus, geld terug.

Bedrijfsprofiel McAfee:

Het bekende McAfee is een beveiligingsbedrijf dat is gevestigd in Californië. McAfee is opgericht in 1987 door John McAfee, inmiddels gebruiken wereldwijd meer dan 400 miljoen klanten de antivirus software van het bedrijf.

Bedrijfsprofiel AVG:

AVG antivirus is een product van het Tsjechische bedrijf AVG Technologies. Dit bedrijf is opgericht in 1991 en heeft de software van AVG sinds die tijd laten groeien tot de huidige 200 miljoen gebruikers. Sinds 2016 is AVG Technologies volledig in handen van Avast, Avast betaalde hiervoor $1,3 miljard en heeft na de overname met meer dan 400 miljoen gebruikers het grootste marktaandeel in de anti-malware en antivirus markt.

Keuze pakketten

De meeste bedrijven bieden de keuze uit 3 of meer verschillende soorten abonnementen. Vaak is een duurder abonnement geschikt voor meerdere apparaten. Bij AVG zijn er maar twee pakketten en kunnen deze in beide gevallen worden gebruikt op een onbeperkt aantal apparaten (Windows/Apple/Android). Het enige verschil zit in de extra functionaliteit ‘PC optimalisatie’. Aangezien we daar vanuit een veiligheid perspectief niet gelijk veel waarde aan hechten raden we aan het goedkopere Internet Security te kiezen.

McAfee heeft een stuk meer pakketten om uit te kiezen. Naast de drie standaard varianten: Antivirus, Internet en Totaal is er nog een Antivirus Plus en een LifeSafe wat het totaal op vijf abonnementen brengt. Enkel het goedkoopste Antivirus is geschikt voor één apparaat, alle andere pakketten kunnen op een onbeperkt aantal apparaten worden gebruikt

Tarieven

Norton is met een instaptarief van €59,99 (reguliere prijs zonder kortingen) de duurste van deze twee software pakketten. Bij McAfee is het instaptarief €49,95. Beide geven het eerste jaar ongeveer 50% korting.

Software prestaties

 • AV-test (2019)
  In de test van AV-test in 2019 wisten zowel McAfee als AVG 100% van de malware tegen te houden. De virusscanner van AVG gaf hierbij echter wel drie keer vals alarm, bij McAfee gebeurde dit géén enkele keer en daardoor komt de score van McAfee in deze test hoger uit.
  AV-test gaf géén duidelijke winnaar aan maar McAfee kreeg met zes andere wel het ‘TOP product’ oordeel, AVG net niet.
 • AV-comparatives (2019)
  Ook in de test van AV-comparatives presteerden deze twee virusscanners goed, ze wisten echter beide net niet 100% van de malware te stoppen en scoorden hier respectievelijk 99,5% en 99,7% met ook nog enkele keren vals alarm. Een bijna perfect resultaat en erg vergelijkbaar dus in deze test.
  Virusscanners BitDefender en Avira wisten wel 100% van de malware te stoppen.
 • Consumentenbond (2019)
  Ook de Nederlandse consumentenbond heeft deze twee virusscanners in een uitgebreide test op malware en phishing getest. Hieruit kwam naar voren dat AVG beter beschermt tegen malware en McAfee juist beter tegen phishing.
  In deze test kwam BitDefender als beste naar voren.

Conclusie

Bij het naast elkaar zetten van McAfee en AVG wordt nog duidelijker dat er meerdere overeenkomsten zijn tussen deze twee virusscanners. Zo liggen de tarieven dicht bij elkaar maar biedt McAfee wel scherpere kortingen voor het eerste jaar.

Ook de prestaties van de software zelf liggen dicht bij elkaar. Zo weten McAfee en AVG in enkele tests vaak evenveel malware tegen te houden. De test van de consumentenbond gaf aan dat AVG beter tegen malware beschermt en McAfee juist beter tegen phishing.

Wat wel duidelijk werd is dat deze twee antivirus diensten telkens niet als beste naar voren kwamen. Die eer ging naar BitDefender en Avira. Een duidelijk verschil is het ontbreken van een iDeal betaling bij AVG. Dit samen met de scherpere korting bij McAfee zorgt ervoor dat wij de voorkeur aan McAfee geven bij een keuze tussen deze twee bedrijven.

Kies voor McAfee:

Betalen met iDeal

Goede korting

Onbeperkt aantal apparaten in één abonnement (vanaf Antivirus Plus)

Kies voor AVG:

Één duidelijk pakket (Internet Security)

Onbeperkt aantal apparaten

Nu met 50% korting (1e jaar):
Bestel een McAfee antivirus pakket
Betalen met iDeal

1 Reactie
 1. Is er een recentere vergelijking?

  Laat een reactie achter

  BesteVirusscanners.nl
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0