Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

McAfee vs Norton

Als je twee virusscanners met elkaar wilt vergelijken is de basis eigenlijk: wat zijn de meest afgenomen pakketten en hoe verhouden die zich tot elkaar? Vandaar dat we zowel voor 🔗 Norton als voor 🔗 McAfee de beste pakketten in de vergelijker hebben gezet:


 • Overzicht
 • Omschrijving
 • Merk/Winkel
 • Beschikbaarheid
 • Gebruikers Beoordeling
 • Recensie
 • Specificaties
 • Aantal Apparaten
 • Geschikt voor

In deze 1-op-1 vergelijking bespreken we de verschillen en overeenkomsten tussen McAfee en Norton. Beide virusscanners bestaan al lang en zijn in Nederland erg bekend. Ook zagen we precies deze twee bedrijven onlangs een 100% beschermingsscore behalen in de test van AV comparatives. Kortom genoeg aanleidingen om ze eens goed met elkaar te vergelijken.

Wie is Norton?

Het bedrijf achter de Norton virusscanner is het Amerikaanse Symantec. Symantec is opgericht in 1982 en gevestigd in Californië en beschermt de systemen van ruim 175 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft een beursnotering aan de NASDAQ en een jaaromzet van meer dan $4 miljard. Naast Norton is ook het merk Lifelock onderdeel van Symantec, Lifelock is een beveiliging tegen identiteitsfraude waarbij persoonsgegevens worden beschermd en er tevens wordt ondersteund indien er toch sprake van fraude is. Lees meer over Norton.

Wie is McAfee?

Het bekende McAfee is een beveiligingsbedrijf dat is gevestigd in Californië. McAfee is opgericht in 1987 door John McAfee, inmiddels gebruiken wereldwijd meer dan 400 miljoen klanten de antivirus software van het bedrijf. Lees meer over McAfee.

Vergelijken op Prijs

Zowel McAfee als Norton zijn niet de goedkoopste aanbieders van antivirus software. Norton heeft een standaardprijs van €59,99 per jaar voor het goedkoopste abonnement en McAfee begint vanaf €49,95 per jaar. Beide bieden het eerste jaar wel 45-50% korting wat de pijn enigszins verzacht.
Ook vergelijkbaar is dat de instap abonnementen van zowel McAfee als Norton geschikt zijn voor slechts één apparaat. Indien je meerdere apparaten wil beveiligen met een virusscanner moet je dus kiezen voor de duurdere abonnementen.

McAfee is iets goedkoper, het scheelt €10 per jaar. Ook bij het gebruik van antivirus op meer dan 5 apparaten is McAfee goedkoper dan Norton.

Vergelijken van de Abonnementen

Beide bedrijven bieden de keuze uit drie abonnementen waarbij er telkens opties bij komen en ook het aantal apparaten waarop de software geïnstalleerd kan worden loopt per abonnement op. Wat McAfee goed doet is dat de software vanaf abonnement 2 (Internet Security) op een onbeperkt aantal apparaten kan worden gebruikt. Bij Norton zit de limiet op 10 apparaten in het duurste abonnement.
Bij beide virusscanners is het tweede abonnement nodig voor gebruik op MAC/iOS. Standaard kan het goedkoopste pakket enkel op Windows worden gebruikt.

McAfee biedt onbeperkte apparaten.

Welke software heeft de beste testresultaten?

Zoals eerder aangegeven hebben Norton en McAfee onlangs als enige twee bedrijven een 100% score behaald. In de test van AV-test begin 2019 werden 19 virusscanners getest op Windows 10 en kwamen Norton en McAfee als de twee winnaars naar voren.

Ook in de onafhankelijke test van AV-comparatives van maart 2019 scoorden Norton en McAfee gelijk. Beide antivirus programma’s wisten in deze test 99,5% van de malware te herkennen en te stoppen. Norton gaf wel iets vaker een vals alarm, 15 keer tegenover de 6 keer vals alarm bij McAfee. In deze test waren deze twee bedrijven echter niet de beste. Van de 16 geteste virusscanners waren Avira, BitDefender, Kaspersky, Tencent en Vipre de beste met allemaal een score van 100%.

Deze twee recente testresultaten geven aan dat zowel Norton als McAfee goed scoren als het aankomt op het tegenhouden van malware en virussen.

Conclusie: Welke is beter?

 • McAfee is iets goedkoper
  McAfee Antivirus goedkoper na het eerste jaar. McAfee is goedkoper bij gebruik op meer dan 5 apparaten. Norton heeft wel vaak betere kortingen, vaak krijg je 50% korting op het eerste jaar.
 • Norton & McAfee bieden beide zeer goede beveiliging
  Qua beveiliging zijn beide erg goed en scoren zelfs exact gelijk in de laatste tests, zo scoorden ze beide 100% begin 2019 in een test van AV comparatives.
 • Onze aanbeveling: McAfee Internet Security abonnement
  Het McAfee Internet Security abonnement is een erg interessante optie omdat dit de goedkoopste mogelijkheid is waarbij je een onbeperkt aantal apparaten kunt beveiligen met McAfee. Wanneer je een gezin hebt met vier smartphones, en nog een paar laptops en tablets loopt het aantal apparaten snel op.
BesteVirusscanners.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
4