€69,95 vanaf€ 19,95Per jaar
mCAfee logo
Geschikt voor:
windowsmacandroidios
€69,95 vanaf€ 19,95Per jaar

McAfee Virusscanner

Één van de bekendste namen onder de virusscanners is McAfee genoemd naar de oprichter John McAfee die het in 1987 heeft opgestart. In 2011 is McAfee overgenomen door Intel wat sinds 2016 gedeeld eigenaar is met TPG Capital.

VOORDELEN:

  • 100% score malware stoppen (feb 2019 in AV-test)
  • Gezin abonnement voor 10 apparaten
  • Minste vertraging bij browsen

NADELEN:

  • Goedkoopste abonnement beperkt tot 1 Apparaat
  • 1e jaar grote korting, daarna hoog tarief

GEZIN Abonnement:

Bestel nu voor €39,95 het Gezin abonnement met bescherming tot 10 apparaten. De korting het eerste jaar is €60,-.

McAfee Total Protection nu van €99,95 voor €39,95 (10 aantal apparaten)

€ 19,95 Bestellen

Keuze uit 3 abonnementen

 Individueel
Meerdere apparatenGezin
Antivirus
Anti Malware
Wifi beveiliging
Firewall ?
Windows
MAC
iOS
Android
Anti Spam
Oudercontrole
Bestandsbescherming
Aantal apparaten1510
Standaardprijs€69,95€89,95€99,95
Actietarief€19,95
(bestellen)
€29,95
(bestellen)
€39,95
(bestellen)

 

3 Abonnementen

1. McAfee Antivirus (of Antivirus Plus)
Het goedkoopste antivirus pakket van McAfee is het McAfee Antivirus wat te bestellen is vanaf €49,95 per jaar. Wanneer je op de website van McAfee kijkt kan het verwarrend zijn dat deze optie soms niet duidelijk wordt weergeven. Zo ontbreekt deze variant op de vergelijk pagina van McAfee. Het is een volwaardige virusscanner geschikt voor één Windows apparaat.

Hoewel dit dus een prima optie is zal het ‘Antivirus Plus’ pakket velen meer aanspreken. Hiermee kun je namelijk voor €10 meer de software op een onbeperkt aantal apparaten installeren waaronder MAC en Android.

2. McAfee Internet Security
Het middelste pakket van McAfee is het Internet Security abonnement. Voor €79,95 per jaar krijg je alles wat in het Antivirus pakket zit met twee extra’s. Dit zijn wachtwoord beheer en Anti-spam. Deze laatste extra is wat onduidelijk aangezien anti-spam ook op de Antivirus detail pagina wordt genoemd. Voor een dergelijk hoger tarief verwacht je toch meer extra functionaliteiten.

3. McAfee Total Security
Het meest volledige antivirus abonnement is Total Security, deze kost €89,95 per jaar en heeft naast alle hiervoor genoemde opties ook Oudercontrole en Bestandsbescherming.

Virusscanner prestaties

De prestaties van McAfee als virusscanners zijn het afgelopen jaar flink verbeterd. Zagen we in 2017 nog bij AV Comparatives en AV-test dat McAfee laag scoorde als het aankomt op het herkennen van virussen en corupte bestanden, zien we dat de software in 2019 tot de beste behoort.

Zo kwam de virusscanner regelmatig als beste uit de test met scores van 99,5% en zelfs 100%.

Klantenservice

Wat betreft ondersteuning biedt McAfee diverse opties. Zo kun je direct een Nederlands op Belgisch telefoonnummer bellen of online op de community je probleem bespreken. Ook kun je als niet-klant iemand van McAfee inhuren om een virus van de computer te verwijderen. Met deze zogeheten Virus Renoval Service kijkt een expert van McAfee op afstand op je PC en helpt je het virus te verwijderen.

Telefoonnummers voor ondersteuning zijn:

  • 020-5040586 (consumenten Nederland)
  • 00800-12255624 (bedrijven Nederland)

Conclusie

Het is goed om te zien hoeveel beter McAfee is geworden. De bescherming tegen malware en virussen was voorheen matig tot gemiddeld maar behoort nu tot de absolute top. Vanaf het Antivirus Plus en het Internet Security abonnement gebruik je McAfee op een onbeperkt aantal apparaten in huis, naast Windows ook op MAC/iPad/iPhone en Android.