vanaf€ 59,95Per jaar
Geschikt voor:
windowsmacandroidios
vanaf€ 59,95Per jaar

McAfee Virusscanner 2019

Één van de oudere namen onder de virusscanners is McAfee genoemd naar de oprichter John McAfee die het in 1987 heeft opgestart. In 2011 is McAfee overgenomen door Intel wat sinds 2016 gedeeld eigenaar is met TPG Capital.

VOORDELEN:

  • 100% garantie
  • 30 dagen gratis

NADELEN:

  • Prijzig
  • Maximaal 10 apparaten

AANBIEDING:

Er is helaas momenteel géén aanbieding actief.

€ 59,95 Bestel

Keuze uit 3 abonnementen

1 Apparaat5 Apparaten10 Apparaten
1 apparaat5 apparaten10 apparaten
Standaard €59,95Standaard €79,95Standaard €89,95

Abonnementen

McAfee biedt consumenten en kleinzakelijke gebruikers een Antivirus Plus abonnement vanaf €59,95 per jaar. Dit is een stukje duurder dan veel alternatieven maar er is gelukkig direct één groot voordeel zichtbaar. Met dit abonnement kun je een virusscanner plaatsen op al je apparaten. Het gaat hierbij niet enkel om meerdere PC’s (MAC of Windows) maar ook alle smartphones en tablets in huis. Dit rechtvaardigt het hogere tarief grotendeels.

Ook heeft McAfee nog twee meer uitgebreide abonnementen beschikbaar. Bij het McAfee Internet Security abonnement krijg je er naast de virusscanner de volgende functies bij: wachtwoordmanager, antispam en ouderlijk toezicht. Dit kost dan wel €79,95 per jaar. Voor €84,95 per jaar krijg je naast al de vorige functies nog een eigen versleutelingssoftware.

Virusscanner prestaties

De prestaties van McAfee als virusscanners zijn redelijk maar niet goed te noemen. Zowel bij AV Comparatives als AV-test zien we in verschillende tests dat McAfee laag scoort als het aankomt op het herkennen van virussen en corupte bestanden, toch de nummer één reden dat je de software installeert. Qua bescherming geven we McAfee dan ook een 6. De belasting van de software op het systeem is volgens AV Test redelijk goed (ook niet perfect) echter volgens AV comparatives is McAfee weer matig. Een gemiddelde score zou ook hier dan op zijn plek zijn.

Het enige waar McAfee echt goed scoort is op het aantal keren dat de virusscanner een vals alarm geeft. Doordat dit slechts erg weinig voorkomt neemt de gebruiksvriendelijkheid van de software hierdoor flink toe.

Wat betreft ondersteuning biedt McAfee diverse opties. Zo kun je direct een Nederlands op Belgisch telefoonnummer bellen of online op de community je probleem bespreken. Ook kun je als niet-klant iemand van McAfee inhuren om een virus van de computer te verwijderen. Met deze zogeheten Virus Renoval Service kijkt een expert van McAfee op afstand op je PC en helpt je het virus te verwijderen.

Telefoonnummers voor ondersteuning zijn:

  • 020 5040586 (Nederland)
  • 02 2750703 (België)

Conclusie

Concluderend zijn we niet erg onder de indruk van deze grote bekende naam in de wereld van internetveiligheid. McAfee biedt simpelweg niet de beste bescherming en vraagt hiervoor een hoog tarief. Een van de voordelen is dat de software relatief weinig vals alarm slaat en dat de ondersteuning prima is. Toch is dit niet genoeg om het belangrijkste onderdeel, de bescherming tegen virussen en malware, te compenseren. Er zijn betere aanbieders beschikbaar.

Top 5 Antivirus (2019)

Score 9,8
Score 9,3
Score 9,3
Score 9,2
Score 9,2