Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Norton en McAfee 100% score in AV-test februari 2019

Het Duitse onderzoeksbureau AV-test heeft in het eerste kwartaal van 2019 virusscanners voor thuisgebruik getest op het niveau van bescherming. In deze test zijn 19 virusscanners op een Windows 10 systeem geïnstalleerd en vervolgens getest op zogeheten ‘real-world threats’ oftewel realitische dreigingen. Voordat we verder in de resultaten duiken valt op dat dat Panda Security deze keer ontbreekt. Deze erg populaire virusscanner doet het vaak goed in dergelijke tests maar is deze keer dus niet meegenomen.

Hoe is er getest?

AV-test heeft de test verdeeld over twee maanden, januari en februari 2019. Verder zijn de resultaten opgedeeld in drie categorieën: Bescherming, Prestatie en Gebruiksvriendelijkheid. Onder bescherming valt de mate waarin de virusscanner bedreigingen tegenhoudt. Onder Prestatie wordt getoond hoeveel procent de software de PC vertraagt. En tot slot worden onder Gebruiksvriendelijkheid de aantallen vals alarm geteld.

Welke virusscanners scoren het best?

Hoewel AV-test zelf maar liefst 7 virusscanners als ‘Top Product’ benoemt zijn er twee bedrijven die echt het beste uit de tests naar voren komen. Dit zijn Norton en McAfee. Zowel Norton als McAfee scoren op alle drie de categorieën een 6 uit 6 en hebben daarbij een 100% scores in alle bescherming testen. Ook qua Prestaties scoren deze twee antivirus programma’s beter dan gemiddeld waarbij McAfee nog net wat minder vertraging op het Windows systeem veroorzaakt. Ook bij gebruiksvriendelijkheid laten zowel Norton als Mcafee een perfecte score zien door géén enkele keer vals alarm te slaan.
Het ‘slechtst’ uit de test komen helaas Ahnlab, Malwarebytes en eScan.

Bron: AV-test

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0