Norton of AVG, welke antivirus is beter?

Norton Antivirus en AVG Antivirus zijn twee van de meest gebruikte antivirus programma’s in Nederland. Beide bedrijven zijn al meer dan 20 jaar actief met hun virusscanner en komen ook in 2018 nog steeds regelmatig als één van de beste uit de testresultaten.

Ondanks dat beide virusscanners zeer goed bekend staan gaan we in deze vergelijking bekijken welke beter is. Om dat te doen kijken we niet alleen naar de testresultaten die in 2018 zijn gepubliceerd door onafhankelijke testbureau’s, we bekijken ook de bedrijven achter de antivirus, het productaanbod en de specificaties en compatibiliteit van de software.

Bedrijfsprofiel Symantec (Norton Antivirus)

Het bedrijf achter de Norton virusscanner is het Amerikaanse Symantec. Symantec is opgericht in 1982 en gevestigd in Californië en beschermt de systemen van ruim 175 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft een beursnotering aan de NASDAQ en een jaaromzet van meer dan $4 miljard.
Naast Norton is ook het merk Lifelock onderdeel van Symantec, Lifelock is een beveiliging tegen identiteitsfraude waarbij persoonsgegevens worden beschermd en er tevens wordt ondersteund indien er toch sprake van fraude is.

Bedrijfsprofiel AVG Technologies (AVG Antivirus)

AVG antivirus is een product van het Tsjechische bedrijf AVG Technologies. Dit bedrijf is opgericht in 1991 en heeft de software van AVG sinds die tijd laten groeien tot de huidige 200 miljoen gebruikers. Sinds 2016 is AVG Technologies volledig in handen van Avast, Avast betaalde hiervoor $1,3 miljard en heeft na de overname met meer dan 400 miljoen gebruikers het grootste marktaandeel in de anti-malware en antivirus markt.

Antivirus Testresultaten 2018

In de testsituaties die we tot nu toe in 2018 hebben gezien hebben zowel Norton als AVG erg goed gepresteerd. Op een Windows 10 systeem wisten zowel Norton Security als AVG Internet Security 100% van de malware tegen te houden. Qua systeembelasting deden ze het ook goed hoewel hier duidelijk was dat AVG voor iets meer vertraging zorgde, bijvoorbeeld meer dan 20% vertraging bij het bezoeken van websites, terwijl dit bij Norton maar voor gemiddeld 10% vertraging zorgde.
In de test voor de MAC zien we helaas dat AV-test enkel Norton heeft kunnen testen en AVG niet, deze kunnen we dus niet goed vergelijken. Bij de test voor Android zijn wel weer beide virusscanners getest. Hier wist de Norton Mobile Security 100% van de malware te stoppen en ook de AVG Antivirus Free die getest is hield de volledige 100% van de malware tegen.
Kortom beide antivirus programma’s komen erg goed door de tests heen en stoppen nagenoeg alle malware en virussen die ze tegenkomen.

Norton Antivirus: 3 Abonnementen Vergelijken

Een Norton virusscanner is al beschikbaar vanaf €59,99 €29,99 per jaar, dit betreft het Norton Security Standaard abonnement.

Norton Standaard
Met dit standaard abonnement krijg je volledige bescherming tegen virussen, malware, ransomware, spyware en andere online dreigingen. Het abonnement is geschikt voor één apparaat, dit kan een Windows PC zijn, of een MAC of een mobiele telefoon.
De meest opvallende extra van Norton is de ‘100% Virus Protection Promise’, beter gezegt, toch een virus, dan krijg je geld terug. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat je het abonnement via de Norton website koopt, gebruik bijvoorbeeld directe links van deze website, en niet dat je het in combinatie met iets anders erbij krijgt.

Norton DeLuxe
Het Norton DeLuxe abonnement geeft je gelijk bescherming op maximaal 5 apparaten, zo kun je je hele gezin met één abonnement beveiligen. Het maakt niet uit of het Windows PC’s, MAC’s en/of iPhones door elkaar zijn, 5 apparaten zijn direct te beveiligen met Norton DeLuxe. Het tarief hiervoor is €79,99 €49,99 per jaar.

Norton Premium
Het meest uitgebreide abonnement is het Norton Premium, voor €89,99 €59,99 per jaar kun je tot maximaal 10 apparaten beveiligen met Norton. Daarbij krijg je nog enkele extra functies:

Norton Family Premier
Met deze ‘oudercontrole’ kun je activiteiten van je kinderen beschermen, monitoren en beperken. Zo kun je beperken wat ze online kunnen delen en ook de tijd die ze op de apparaten doorbrengen beperken. Let op, deze optie werkt helaas niet op MAC.

Backup
Met de Automatische backup van foto’s en financiële documenten helpt Norton je met de bescherming van alle belangrijke gegevens.

25 GB cloudopslag
In combinatie met de backup kun je gebruik maken van 25 GB aan cloud opslagruimte. Zo kun je een extra kopie van je bestanden in de cloud opslaan en deze zo beschermen tegen computer crash of ransomware dreigingen.

AVG Virusscanner: Internet Security of Ultimate

De virusscanners van AVG zijn standaard beschikbaar voor al je apparaten, dit is onbeperkt en gelijk geschikt voor je hele gezin. Het kunnen hierbij Windows/MAC/Android systemen zijn. Het Internet Security abonnement is te koop voor €59,99 €47,99 per jaar (20% korting via onze links). Dit is de enige virusscanner die je bij AVG kunt bestellen, ze bieden ook een AVG Ultimate abonnement aan maar dit bevat de Internet Security software plus AVG TuneUp (optimalisatie software voor je PC of MAC).

• Altijd onbeperkt aantal apparaten
• Gratis proefversie beschikbaar
• Stille modus
• 100% malware tegengehouden in 2018 test

Wie géén interesse heeft in de gratis variant (lees hier meer over de nadelen) http://www.bestevirusscanners.nl/gratis-avg-virusscanner-wat-zijn-de-nadelen/ kiest bij AVG voor het Internet Security abonnement, de extra functies van de TuneUp zijn niet noodzakelijk voor een veilig systeem.

Conclusie: Welke is beter?

We hebben deze twee antivirus programma’s met elkaar vergeleken omdat ze beide erg bekend zijn in Nederland en tevens erg goed scoren. Dat maakt echter het aanwijzen van de verschillen en een mogelijke winnaar ook een stuk lastiger. Aangezien ze beide erg goed zijn in malware en virussen tegenhouden is prijs voor velen een belangrijke factor. Wanneer je maar één systeem wil beveiligen kies dan voor Norton, met een aanbiedingsprijs van €29,99 per jaar kun je hier goedkoop terecht, vanaf meerdere apparaten is Norton snel interessant aangezien je daar voor €47,99 per jaar (20% korting via onze links) een onbeperkt aantal apparaten kunt beveiligen.