Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Norton vs AVG

Het pakket van 🔗 Norton tegen het pakket van 🔗 AVG.


 • Overzicht
 • Omschrijving
 • Merk/Winkel
 • Beschikbaarheid
 • Gebruikers Beoordeling
 • Recensie
 • Specificaties
 • Aantal Apparaten
 • Geschikt voor
 • Extra VPN

In deze 1-op-1 vergelijking bespreken we de verschillen en overeenkomsten tussen McAfee en Norton. Beide virusscanners bestaan al lang en zijn in Nederland erg bekend. Ook zagen we precies deze twee bedrijven onlangs een 100% beschermingsscore behalen in de test van AV comparatives. Kortom genoeg aanleidingen om ze eens goed met elkaar te vergelijken.

Norton Antivirus en AVG Antivirus zijn twee van de meest gebruikte antivirus programma’s in Nederland. Beide bedrijven zijn al meer dan 20 jaar actief met hun virusscanner en komen ook in 2018 nog steeds regelmatig als één van de beste uit de testresultaten.

Ondanks dat beide virusscanners zeer goed bekend staan gaan we in deze vergelijking bekijken welke beter is. Om dat te doen kijken we niet alleen naar de testresultaten die in 2018 zijn gepubliceerd door onafhankelijke test bureau’s, we bekijken ook de bedrijven achter de antivirus, het productaanbod en de specificaties en compatibiliteit van de software.

Inhoud:

 1. Bedrijfsprofiel Norton
 2. Bedrijfsprofiel AVG
 3. Antivirus Testresultaten 2019 & 2020
 4. Norton 360 Abonnementen Vergelijken
 5. AVG Virusscanner: Internet Security of Ultimate
 6. Conclusie: Welke is beter?

1. Bedrijfsprofiel Norton (Symantec)

Het bedrijf achter de Norton virusscanner is het Amerikaanse Symantec. Symantec is opgericht in 1982 en gevestigd in Californië en beschermt de systemen van ruim 175 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft een beursnotering aan de NASDAQ en een jaaromzet van meer dan $4 miljard. Naast Norton is ook het merk Lifelock onderdeel van Symantec, Lifelock is een beveiliging tegen identiteitsfraude waarbij persoonsgegevens worden beschermd en er tevens wordt ondersteund indien er toch sprake van fraude is.

2. Bedrijfsprofiel AVG Technologies (AVG Antivirus)

AVG antivirus is een product van het Tsjechische bedrijf AVG Technologies. Dit bedrijf is opgericht in 1991 en heeft de software van AVG sinds die tijd laten groeien tot de huidige 200 miljoen gebruikers. Sinds 2016 is AVG Technologies volledig in handen van Avast, Avast betaalde hiervoor $1,3 miljard en heeft na de overname met meer dan 400 miljoen gebruikers het grootste marktaandeel in de anti-malware en antivirus markt.

3. Antivirus Testresultaten 2019 & 2020

In de testsituaties die we tot nu toe in 2019 en 2020 hebben gezien hebben zowel Norton als AVG erg goed gepresteerd. Op een Windows 10 systeem wisten zowel Norton Security als AVG Internet Security 100% van de malware tegen te houden. Qua systeembelasting deden ze het ook goed hoewel hier duidelijk was dat AVG voor iets meer vertraging zorgde, bijvoorbeeld meer dan 20% vertraging bij het bezoeken van websites, terwijl dit bij Norton maar voor gemiddeld 10% vertraging zorgde.

In de test voor de MAC zien we helaas dat AV-test enkel Norton heeft kunnen testen en AVG niet, deze kunnen we dus niet goed vergelijken. Bij de test voor Android zijn wel weer beide virusscanners getest. Hier wist de Norton Mobile Security 100% van de malware te stoppen en ook de AVG Antivirus Free die getest is hield de volledige 100% van de malware tegen.
Kortom beide antivirus programma’s komen erg goed door de tests heen en stoppen nagenoeg alle malware en virussen die ze tegenkomen.

Zowel Norton als AVG scoren regelmatig 100% bescherming tegen malware

AVG zorgt voor 20% vertraging en Norton voor slechts 10%

4. Norton 360 Abonnementen Vergelijken

Een Norton virusscanner is al beschikbaar vanaf €29,99 per jaar (na heet eerste jaar €69,99), dit betreft het Norton 360 Standard abonnement.

 • Norton 360 Standard
  Met dit standaard abonnement krijg je volledige bescherming tegen virussen, malware, ransomware, spyware en andere online dreigingen. Het abonnement is geschikt voor één apparaat, dit kan een Windows PC zijn, of een MAC of een mobiele telefoon.
  De meest opvallende extra van Norton is de ‘100% Virus Protection Promise’, beter gezegd: krijg je toch een virus, dan krijg je je geld terug. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat je het abonnement via de Norton website koopt, gebruik bijvoorbeeld directe links van deze website, en het geldt ook niet als je het in combinatie met iets anders erbij krijgt.
 • Norton 360 DeLuxe
  Het Norton DeLuxe abonnement geeft je gelijk bescherming op maximaal 5 apparaten, zo kun je je hele gezin met één abonnement beveiligen. Het maakt niet uit of het Windows PC’s, MAC’s en/of iPhones door elkaar zijn, 5 apparaten zijn direct te beveiligen met Norton DeLuxe. Het tarief hiervoor is €79,99 €49,99 per jaar.
 • Norton 360 Premium
  Het meest uitgebreide abonnement is het Norton Premium, voor €89,99 €59,99 per jaar kun je tot maximaal 10 apparaten beveiligen met Norton. Daarbij krijg je nog enkele extra functies:

Het Norton 360 abonnement beschikt naast een virusscanner ook over een VPN, FireWall, Wachtwoordbeheer en Back-up. Hiermee wordt een volledige bescherming geboden, wil je enkel antivirus dan kan dat met het Norton Anti-virus Plus abonnement van €34,99 per jaar.

5. AVG Virusscanner: Internet Security of Ultimate

De virusscanners van AVG zijn standaard beschikbaar voor al je apparaten, dit is onbeperkt en dus gelijk geschikt voor je hele gezin. Het kunnen hierbij Windows/MAC/Android systemen zijn. Het Internet Security abonnement is te koop voor €59,99 €47,99 per jaar (20% korting via onze links). Dit is de enige virusscanner die je bij AVG kunt bestellen, ze bieden ook een AVG Ultimate abonnement aan maar dit bevat de Internet Security software plus AVG TuneUp (optimalisatie software voor je PC of MAC).

Altijd onbeperkt aantal apparaten

Gratis proefversie beschikbaar

Stille modus

100% malware tegengehouden in 2019 test

Wie géén interesse heeft in de gratis variant kiest bij AVG voor het Internet Security abonnement, de extra functies van de TuneUp zijn niet noodzakelijk voor een veilig systeem.

6. Conclusie: Welke is beter?

We hebben deze twee antivirus programma’s met elkaar vergeleken omdat ze beide erg bekend zijn in Nederland en tevens erg goed scoren in onafhankelijke tests. Dat maakt echter het aanwijzen van de verschillen en een mogelijke winnaar ook een stuk lastiger.

Aangezien ze beide erg goed zijn in malware stoppen en virussen tegenhouden zal prijs voor velen een belangrijke factor zijn. Een tweede belangrijke factor is het aantal apparaten wat je met één abonnement kunt beveiligen. Wanneer je maar één systeem wil beveiligen kies dan voor Norton, met een aanbiedingsprijs van €29,99 per jaar kun je hier goedkoop terecht. Vanaf meerdere apparaten is AVG snel interessant aangezien je daar voor €47,99 per jaar (20% korting via onze links) een onbeperkt aantal apparaten kunt beveiligen.

BesteVirusscanners.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
4