PC Veilig Houden: 3 Slimme Tools (Gratis)

Met een website over antivirus software willen we uiteraard gebruikers de mogelijkheid geven een goede virusscanner te kiezen om zo hackers, malware en schadelijke software tegen te houden. Dit draagt echter bij aan het hoofddoel, een veilig PC met veilig internet gebruik.

Zoals te zien zijn de meeste virusscanners betaalde software, wij geven de voorkeur aan betaalde diensten aangezien gratis varianten eigenlijk altijd met kanttekeningen en beperkingen komen. Echter voor mensen met een kleine beurs zetten we in dit artikel vier slimme tools die je helpen om je PC veilig(er) te houden en zijn deze diensten allemaal gratis.

VPN Okay Freedom (Gratis tot een maximum van 500 MB per maand)

Met een VPN verbinding zorg je ervoor dat het internetverkeer privé wordt en andere partijen op internet niet mee kunnen kijken in jouw activiteiten. Naast het aspect veiligheid kan een VPN verbinding ook gebruikt worden om websites te laten denken dat jij in de VS zit waardoor sommige content plotseling wel beschikbaar is, denk ook aan Netflix die bepaalde series en films enkel aan de Amerikaanse markt toont.

Okay Freedom is een gratis VPN verbinding, deze geldt echter enkel voor de eerste 500 MB per maand. Dit zal niet genoeg zijn als je al je internet activiteiten (denk aan youtube filmpjes kijken) via deze VPN wilt laten lopen. Ook zullen er advertenties worden getoond om de gratis variant te ondersteunen.

Website: https://www.okayfreedom.com

Wachtwoordbeheerder Lastpass (Gratis voor particulier gebruik)

Veilig PC gebruik en met name veilig gebruik van het internet valt of staat met goede wachtwoorden. Echter goede wachtwoorden en een grote variatie aan wachtwoorden kan ingewikkeld zijn. Daarvoor is het gebruik van een wachtwoordbeheerder ideaal, Lastpass is één van deze diensten waar je met één hoofdwachtwoord al je wachtwoorden kunt onthouden. Deze worden vervolgens op elke website automatisch ingevuld. Let op, dit werkt minder goed als je de PC of laptop deelt met andere mensen.

Website: https://www.lastpass.com/nl

TOR Browser (Gratis)

De browser van TOR wordt wereldwijd gezien als één van de browsers die het internet gebruik het beste afschermt en je privacy waarborgt. Een privacy modus in Chrome of Firefox zorgt ook al voor enige afscherming echter is het enkel bij TOR dat ook je internet provider geheel afgesneden wordt van inzicht in het internet gebruik.

Website: https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en

Wil je meer weten over een veilig PC en internet gebruik dan verwijzen we je tot slot graag door naar dit artikel met 10 stappen om je windows 10 pc veilig te houden.