Phishing: 3 schokkende percentages

In dit artikel van barkly.com zien we enkele schokkende getallen omtrent phishing in 2016. Naast standaard virussen zijn phishing en malware de belangrijkste argumenten om je PC van een goede beveiliging te voorzien.

30% van phishing email wordt geopend

Uit cijfers van Verizon is gebleken dat 30% van de phishing emails wordt geopend. Dat vertelt ons twee dingen, namelijk dat ten eerste oplichters die dergelijke emails versturen erg goed weten wat ze doen. Het is namelijk erg lastig een dergelijke hoge open-rate te behalen. Dit betekent dat zij goed hun doelgroep kennen en uitgebreid testen en optimaliseren. Ten tweede halen we uit dit cijfer het belang van email. Nog steeds communiceren we dagelijks via email en openen we vaak en snel binnenkomende mailtjes.

Toename van 250% in Phishing in 1e kwartaal 2016

Phishing groeit, helaas groeit het erg hard. Begin 2016 was er een enorm snelle toename te zien in aantallen phishing aanvallen. Daarbij is een nieuwe trend die ook dit jaar steeds zichtbaarder wordt dat phishing steeds vaker ransomware betreft.

1 op 3 bedrijven heeft te maken gehad met CEO nepmails

30% van de bedrijven, oftewel 1 op de 3, heeft volgens onderzoek van Alienvault https://www.alienvault.com/blogs/security-essentials/clicking-with-the-enemy te maken gehad met CEO fraud. Hiermee bedoelen ze dat werknemers een nepmail hebben ontvangen die afkomstig leek te zijn van hun CEO.

Lees het volledige artikel hier in het Engels:

https://blog.barkly.com/phishing-statistics-2016