Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Play Protect (van Google) laat 48,7% van de Malware door

Het Play Protect systeem van Google is gezakt voor de test van AV-test. Maar liefst 48,7% van de recente malware werd niet door de beveiliging opgemerkt.

In september 2018 heeft het onafhankelijk instituut AV-test uit Duitsland 20 mobiele beveiligingsprogramma’s getest voor het systeem Android. Daarbij werd ook Play Protect van Google zelf getest. In de test werden zowel bestaande malware dreigingen ingevoerd in het systeem als ook nieuwe malware dreigingen (ontdekt in de afgelopen 4 weken).

In beide gevallen scoorde de Play Protect software extreem slecht. Er werd in 64,5% van de goed beschermd door Play Protect bij de bestaande dreigingen, in het geval van de nieuwe dreigingen werd in 51,3% goed beschermd, oftewel 48,7% van de malware bleef onopgemerkt.

Het is erg uitzonderlijk dat een virusscanner zo slecht word beoordeeld. We zien in dezelfde test dat maar liefst 14 van de 20 een maximale beoordeling op het gebied van bescherming krijgen van AV-test. Bitdefender, Norton en Trend Micro wisten zelfs 100% van alle malware dreigingen te stoppen. Kies voor optimale beveiliging uit de beste Android virusscanners van 2020.

Bekijk de volledige testresultaten op AV-test.org

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   4