Symantec koopt Amerikaanse Lifelock voor $2,3 miljard

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Symantec (bekend van Norton Virusscanner) heeft een overname bereikt met de identiteitsbeveiliger Lifelock. Voor een bedrag van $2,3 miljard krijgt Symantec alle aandelen in handen van Lifelock.

Lifelock beschermt klanten tegen identiteitsfraude en creditcard fraude. Tegelijkertijd biedt het klanten ook een verzekering van $1 miljoen om de mogelijke schade te herstellen en compenseren. In 2015 moest het bedrijf echter nog een boete van $100 miljoen betalen vanwege het niet nakomen van haar beloften en misleidende advertenties.

Met de overname van deze beveiliger brengt Symantec ruim 4 miljoen gebruikers onder haar hoede en verwacht het tevens hiermee $600 miljoen aan omzet toe te voegen. Deze overname komt vlak na een eerdere grote overname waar Symantec het bedrijf Blue Coat kocht in juni voor een bedrag van $4.65 miljard.

In de wereld van online beveiliging zijn overnames steeds meer gebruikelijk geworden. De overnam van AVG door Avast vond ook in 2016 plaats. Er zijn veel voordelen te behalen door het klantenbestand te vergroten. Daarbij is de algehele verwachting dat internet beveiliging als sector fors zal groeien, volgens een onderzoek van marketsandmarkets.com zal de sector tot en met 2021 met ruim 10% per jaar groeien.

Bron: http://www.reuters.com