Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Testresultaten AV-Comparatives (september 2019)

In september heeft de onafhankelijke organisatie AV-Comparatives nieuwe testresultaten gepubliceerd van hun ‘real-world protection test’. Hoewel de winnaar van deze test niet zo verrassend is (wederom BitDefender) geeft de test altijd nuttige inzichten.

In deze test zijn 18 virusscanners getest op hun bescherming. Hierbij is een Windows 10 systeem gebruikt en hebben virusscanners de mogelijkheid automatisch te updaten en de cloud te gebruiken. Vervolgens zijn zij blootgesteld aan 352 kwaadaardige URL’s en zijn de resultaten gemonitord.

Om te beginnen met het goede nieuws, er waren vijf antivirus programma’s die 100% van de malware en exploits wisten tegen te houden, dit zijn: Avira, BitDefender, Microsoft, Symantec (Norton) en Trend Micro.

Vervolgens is er ook gekeken naar het aantal keren dat er vals alarm is geslagen, de enige virusscanner die alle dreigingen tegen wist te houden zonder ook maar één keer vals alarm te slaan was BitDefender. De software van F-Secure, Microsoft en Trend Micro sloegen allemaal meer dan 10 keer vals alarm waarbij Microsoft met 39 keer de negatieve uitzondering was.

Prioriteit één van een goede virusscanner is natuurlijk het tegenhouden van alle dreigingen. Dat BitDefender zowel 100% van de kwaadaardige acties wist te stoppen zonder vals alarm te slaan is erg knap en dat bewijst wederom de nr. positie in onze top 10. Ook Avira en Norton hebben in deze test erg goed gepresteerd door 100% van de dreigingen te stoppen en slechts enkele keren vals alarm te slaan.

Bron: https://www.av-comparatives.org

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0