Update van AV-comparatives

Op 16 maart 2017 heeft AV-comparatives weer een update uitgebracht van de laatste test op basis van ‘real world protection’.  Het gaat hierbij om de test uit februari 2017 waarbij  21 virusscanners zijn getest. Er zijn 383 test situaties gebruikt om deze virusscanners met zo echt mogelijke situaties te confronteren.

De resultaten van deze laatste test zijn in het algemeen erg positief. Maar liefst zeven virusscanners hebben een score van 100% behaald. Van deze zeven virusscanners wisten echter enkel Bitdefender en Panda Security 100% van de virussen en malware te herkennen zonder ook maar één keer vals alarm te slaan, een erg goede prestatie. F-Secure en McAfee kwamen beide juist met 37 valse meldingen, erg hoog gezien de het totale aantal van slechts 383 situaties.

Het is goed om te zien dat de nummer 1 en de nummer 2 uit onze top 10 ook in deze recente test weer als beste uit de bus komen. We gaan onze top 10 aanpassen zodra er in twee testen op rij andere resultaten worden behaald dan bij onze ranking passen. Mocht het één keer voorkomen dat de toppers minder presteren kunnen we dit als uitzondering beschouwen.

Bron: www.av-comparatives.org