Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Virusscanner voor Bedrijven

Wie op zoek is naar een virusscanner voor het gehele bedrijf (bestaande uit drie of meer computers) kan bij dezelfde aanbieders terecht voor zakelijke producten. Grote beveiligingsbedrijven als Avast, Bitdefender, Kaspersky en meerdere anderen bieden naast consumentenproducten ook diverse zakelijke antivirus abonnementen aan. We bespreken enkele voordelen van een zakelijk abonnement en geven aanwijzingen waar op gelet kan worden bij het maken van een keuze.

Voordelen Zakelijke abonnementen

Wanneer een bedrijf te maken krijgt met meerdere werknemers en apparaten die continu van degelijke beveiliging moeten worden voorzien kan een zakelijke virusscanner een interessante oplossing zijn.

Tientallen apparaten beveiligen met één abonnement

Het grootste voordeel is natuurlijk dat er meerdere apparaten in één abonnement kunnen worden beveiligd. Het gaat hier naast desktops ook om mobiele apparaten en servers.

Server beveiliging

Bedrijven die gebruik maken van een eigen server kunnen deze ook gelijk in een zakelijk abonnement beveiligen. Afhankelijk van het abonnement varieert het aantal servers dat voorzien kan worden van een virusscanner maar gezien veel midden en klein bedrijven niet 10 servers zullen draaien is dit niet vaak een probleem.

Zakelijke functie: File Schredder

Het is goed om te zien dat antivirus software bedrijven specifieke functies voor bedrijven toevoegen aan hun zakelijke abonnementen. Zo zien we een functie om bestanden definitief te verwijderen ‘file schredder’ genoemd. Deze zien we momenteel enkel terug bij de virusscanners van Kaspersky en GData.

Zakelijke functie: Apparaat Beheer en Rapportages

Voor een beheerder of directeur is het mogelijk de software te gebruiken om overzichten van de apparaten te ontvangen. Het kan hierbij gaan om eventuele veiligheidsrisico’s die in handige rapportages automatisch naar de IT verantwoordelijke worden verzonden of web- en applicatiebeperking ingesteld door de leidinggevende.

Netwerkbeveiliging

Naast beveiliging van de computers worden ook het netwerk en eventueel aangesloten servers van beveiliging voorzien en zullen virussen en malware worden tegengehouden. 

Waarop letten bij de keuze?

Indien ook Linux ondersteuning nodig is zijn er minder aanbieders geschikt, denk hierbij wel aan bekende namen als BitDefender en Panda Security

Zakelijke software vereist meer schijfruimte op de beheerlocatie. Elk bedrijf heeft eigen unieke functies. Zo zien we bij Bitdefender ook een mogelijkheid om een specifieke Amazon Web Services (AWS) te gebruiken. Deze beveiliging is door Bitdefender speciaal ontwikkeld om de cloudinfrastructuur van Amazon zo goed mogelijk te beveiligen.

3 Goede Zakelijke diensten

BitDefender 3 tot 25 apparaten (desktop/server of mobiel)

BitDefender scoort ook met hun zakelijke virusscanner erg goed. De software is erg sterk in het tegenhouden van virussen maar doet dit zonder te vaak vals alarm te slaan. Wie kiest voor het zakelijke BitDefender Gravityzone Business Security kan vanaf €99,95 per jaar 3 apparaten beveiligen, hieronder kan ook een virtuele of fysieke server vallen indien gewenst. Bij 25 apparaten loopt het tarief op tot €789,95 per jaar.

Panda small business 1-25 apparaten

Panda Security heeft voor Kleine Bedrijven een antivirus abonnement wat overeen komt met particuliere pakketten, hier zit ook weinig aanbod in gericht op bedrijfsnetwerken en server beveiliging. Voor grotere bedrijven kan er vanaf €69,- per gebruiker een zakelijke beveiliging worden afgenomen.

Kaspersky 5-50 computers

Kaspersky biedt een Small Office Security abonnement voor klein zakelijke gebruikers. Het goedkoopste pakket biedt bescherming aan vijf computers en één server, de kosten bedragen €122.10 per jaar. Ze noemen het zelf voor 5 computers geschikt maar het is eigenlijk voor 5 personen aangezien je ook direct 5 smartphones kunt beveiligen.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0