Beste Virusscanners voor MAC

Welke virusscanner is het beste (voor MAC)?

MAC stond jarenlang goed bekend als het gaat om bescherming tegen virussen en malware. Helaas is met de populariteit van de Apple computers en laptops ook de populariteit van MAC virussen enorm toegenomen. Het is daarom tegenwoordig ook voor een MAC gebruiker aan te raden een erg goede virusscanner te installeren.

Beste MAC antivirus

In een test van AV-test zijn 12 virusscanners op de MAC uitvoerig getest, 4 daarvan wisten 100% van de malware te herkennen, dit zijn:

  • Bitdefender
  • AVG
  • ESET
  • Microworld eScan

Van deze twee worden Bitdefender en ESET speciaal genoemd vanwege hun erg beperkte belasting op het MAC computersysteem, hierbij gaat het om slechts 1 tot 2% van de systeembronnen die voor de virusscanner worden gebruikt.

Gratis virusscanner voor MAC

Wie op zoek is naar een gratis virusscanner voor de MAC kan terecht bij AVG. Deze gratis software beschermt erg goed tegen virussen en malware. Er is echter één nadeel, de virusscanner gebruikt tot wel 10% van het systeem om een volledige bescherming te bieden. Hier kun je dus substantieel vertraging in je MAC van ondervinden. Deze AVG software is geschikt voor MAC vanaf OS X mountain lion of later.