Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Virusscanners kunnen ook malware zijn

Wanneer je het abonnement van een virusscanner niet verlengt, kan het voorkomen dat de virusscanner plotseling verandert in iets dat lijkt op malware. Je wordt dan lastig gevallen met vervelende pop-upmeldingen en grote rode waarschuwingen die je aansporen om je abonnement te vernieuwen. Dit kan behoorlijk hinderlijk zijn, en daarom zien sommige computergebruikers virusscanners als een soort malware. Laten we eens onderzoeken welke virusscanners hiermee problemen hebben en waar je op moet letten om dit te voorkomen.

Het doel van een virusscanner

Een virusscanner is een programma dat op je computer wordt geïnstalleerd om slechte bestanden op te sporen. Het beschermt je computer tegen virussen, maar soms lijkt het een beetje op de dingen waar het tegen beschermt. Doordat een virusscanner altijd ten strijde is getrokken tegen malware hebben ze wellicht wat truukjes overgenomen van dit soort sites en zijn ze zich zelf wat stout gaan gedragen. Dit zijn de redenen waarom virusscanners ook wel als malware worden gezien:

 • Irritante pop-ups: Virusscanners geven vaak meldingen om je te waarschuwen voor mogelijke problemen. Maar deze meldingen kunnen vervelend zijn. Het lijkt alsof ze proberen je te laten betalen voor extra bescherming. Niets is vervelender dan deze rode waarschuwingen als je gewoonweg even niet wilt betalen voor dit soort diensten.
 • Virusscanners staan ‘altijd’ aan: je kan er lastig omheen en als je ze uitzet krijg je vaak met rode letters te zien ‘dat je in gevaar bent’. Kijk ook daarom altijd naar onze beste keuzes aangezien wij hier veel rekening mee houden!
 • Virusscanners (kaspersky en AVG bijv.) zijn ook wel eens slecht in het nieuws geweest: bijvoorbeeld de zaak van Kaspersky en Rusland
 • Trage computer: Virusscanners kunnen je computer soms vertragen. Dat lijkt raar, omdat ze bedoeld zijn om je computer sneller te maken, niet trager.
 • Virusscanners zijn lastig te verwijderen: hier zit natuurlijk een mate van bescherming op.
 • Fouten: Virusscanners maken soms fouten en denken dat onschuldige dingen slecht zijn.

Waarom zijn virusscanners toch handig?

Ondanks deze zorgen helpen virusscanners echt om je computer veilig te houden. Ze vinden en verwijderen gevaarlijke dingen die je computer kunnen kapotmaken. Als je geen virusscanner hebt, kan je computer echt in de problemen komen. Al helemaal als je niet technisch aangelegd bent en/of er meerdere personen op de PC werken.

Dus, ja, soms lijken virusscanners een beetje op malware. Maar ze zijn eigenlijk de goede jongens die je computer beschermen. Het is belangrijk om er een te hebben om jezelf veilig te houden. Kies er gewoon een die betrouwbaar is, zodat je geen problemen krijgt.

 

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0