Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Virusscanners met de Minste Vertraging bij Browsen (update 2020)

Het is helaas onoverkomelijk, elke virusscanner zal je internetverkeer enigszins vertragen. De software moet namelijk je verkeer monitoren en verbruikt daarmee resources van je systeem. Gelukkig gaat het om een kleine vertraging, bij het browsen van websites is de gemiddelde vertraging in de markt 10% tot 15%.

Het maakt daarbij ook uit wat voor systeem je gebruikt, in de testresultaten van AV-test.org wordt onderscheid gemaakt tussen een standaard PC en een high-end PC waarbij deze laatste aanzienlijk beter scoort.

Hieronder staat een overzicht van de negen virusscanners die je PC het minste belasten en daardoor minder vertraging veroorzaken. Per virusscanner is het vertragingspercentage aangegeven voor zowel de standaard PC als de high-end PC. Het gaat hier om systemen met Windows 10 en er zijn in de test 50 websites bezocht.

Zoals reeds genoemd is de gemiddelde vertraging, 10% tot 15%, in deze test was het gemiddelde 12%, dit klinkt misschien als een flinke vertraging maar als het ladenvan een website bijvoorbeeld 0,5 seconde duurt dan betekent 15% vertraging dat het 0,58 seconden duurt, deze 8/100 van een seconde vertraging is niet merkbaar. Toch is het goed om de verschillen in vertraging in kaart te brengen aangezien dit inzicht geeft in de prestaties van de virusscanners.

Vertraging per Virusscanner

Standaard PC High-End PCGemiddelde
Avast24%23%24%
AVG30%30%30%
Avira5%8%7%
Bitdefender18%11%15%
Bullguard8%8%8%
F-Secure7%10%9%
Kaspersky10%6%8%
McAfee6%8%7%
Microsoft7%7%7%
Norton 3608%8%8%
Trend Micro21%10%16%

Bij gebruik van een standaard PC scoren Avira en Mcafee het beste van deze virusscanners, de software van deze twee bedrijven levert slechts een vertraging op van respectievelijk 5% en 6% tegenover het gemiddelde van 12%. Wie beschikt over een High-end PC heeft gemiddeld iets minder last van het gebruik van anti-virus software. Kaspersky en Microsoft Defender leveren op een High-end PC de minste vertraging op. Gemiddeld gekeken hebben we vervolgens 3 virusscanner die met een vertraging van 7% het beste scoren, dat zijn: Avira, McAfee en Microsoft.

Welke Virusscanner moet ik kiezen?

Het is niet aan te bevelen een virusscanner te selecteren enkel op vertraging bij het browsen. In de eerste plaats moet een virusscanner zoveel mogelijk malware en bedreigingen stoppen. Vervolgens zijn ook aspecten als aantal keer vals alarm en extra functionaliteiten van belang. In onze Top 10 en ook in de vergelijker wordt met al deze aspecten rekening gehouden en dan zien we consequent BullGuard en BitDefender erg goed scoren.

[nfcChosenProducts]

Laatste Update: 08-07-2020

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   BesteVirusscanners.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0