Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

IObit

[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” module_class=”heading only-title” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_fullwidth_header title=”IObit Malware Fighter” _builder_version=”3.18.8″ background_color=”rgba(255,255,255,0)” use_background_color_gradient=”on” background_color_gradient_start=”rgba(0,0,0,0)” background_color_gradient_end=”#000000″ background_color_gradient_direction=”90deg” background_color_gradient_overlays_image=”on” background_image=”https://www.bestevirusscanners.nl/app/uploads/2018/10/bg-head-bestevirusscanners-nl.jpg” global_colors_info=”{}”][/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ module_class=”container-up” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Breadcrumbs” _builder_version=”3.27.4″ global_colors_info=”{}”]

[yoast-breadcrumb]
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}” column_structure=”2_3,1_3″][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ global_colors_info=”{}”]

De software van IObit claimt dat je PC tot zelfs 300% sneller kan worden met hun Cleanup tool. Daarnaast heeft de anti-malware tool meer dan 100 miljoen malwares geregistreerd in zijn database die hij gebruikt om malware te detecteren op jouw PC. Een veelbelovende functie is de ‘Driver Booster’. Volgens deze functie is het mogelijk om je drivers up-to-date te houden. ‘Driver Booster’ beschikt over meer dan 400.000 verschillende drivers. Het grootste succes van IObit is dus hun malware fighter. Deze tool hebben ze opgebouwd met hun jarenlange expertise.

IObit heeft al verschillende awards ontvangen, 31 om exact te zijn. Enkele mooie awards zijn die van PCMagazine, CNET, PC World. Daarnaast stond IObit in de top 10 meest gedownloade software tools van 2014 (CNET).

IObit is ontstaan in 2004 en heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen downloads op zijn naam staan. Al vanaf het begin legde het bedrijf de focus op veiligheidssoftware en het boosten van PC performance. Hun jarenlange expertise heeft hen zeker en vast geholpen om één van de leiders in de security/performance branche te worden. Momenteel zijn ze bezig met het uitbreiden van hun assortiment zoals een Game Booster tool.
Specificaties
● Grootte: 44,3 MegaBytes
● Versie: 4.5.0
● Ondersteuning voor: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10
● Beschikbaar voor MAC onder andere noemer: http://www.macbooster.net/ Biedt gelijkaardige functies. Recent veel Windows functies uitgekomen, die nu vertaald worden voor MAC.

Installatie IObit
Downloadlink via CNET: http://download.cnet.com/IObit-Malware-Fighter/3000-8022_4-10967594.html?part=dl-&subj=dl&tag=button

Download IObit en installeer het programma op je PC. Wil je dat de meegeleverde Cleanup tool ook geïnstalleerd wordt, vink dan de checkbox ‘Yes, install Advanced SystemCare Free for free’ aan.

Je kan ook voor ‘Custom Install’ kiezen al biedt dit niet veel extra mogelijkheden. Je hebt enkel de mogelijkheid om de installatiefolder te wijzigen en de optie om een desktop icon te creëren. Klik op ‘Accept and Install’. Vervolgens zal je aangeboden worden om een password manager te installeren. Ik raad aan om dit niet te doen. Klik hiervoor op het kleine linkje onderaan met de tekst ‘Skip’. Vervolgens zal de installatie gestart worden.

Uiteindelijk zal men jou vragen om te subscriben voor hun nieuwsbrief. Het is je eigen keuze. Als je niet wil subscriben voor de IObit nieuwsbrief, klik dan op ‘Give up my gift’.

Na de installatie word je onmiddellijk naar IObit hun verkoop pagina geleid waar je IObit Pro kunt kopen voor $20. Een deel van de aangeboden functies zijn enkel beschikbaar via de Pro versie, deze review focust zich op het gebruik van de gratis functies.

IObit Malware Fighter
Eerst gaan we IObit Malware Fighter bekijken. Dit is het hoofdprogramma van IObit. Het is belangrijk om de database met malware up-to-date te houden. Klik hiervoor op de link ‘Outdated’. Op de volgende pagina zal je een overzicht krijgen van database versies die bijgewerkt moeten worden. Door te klikken op de grote ‘Download’ knop, kan je de database van IObit Malware Fighter bijwerken.

Scan PC
Als eerste optie, heb ik de ‘Full scan’ functie uitgetest die je onder ‘Smart Scan’ vindt. Het programma begon onmiddellijk mijn C-schijf te scannen, waarop mijn besturingssysteem zich bevindt. De volledige scan nam 42 minuten in beslag (met een relatief snelle PC). Het viel me op dat de scan niet op zoek ging naar andere schijven op mijn PC. De ‘Full Scan’ biedt opties aan om malware detecties automatisch te verwijderen in combinatie met enkele power opties voor je PC. Eén van de mogelijkheden is om de PC te herstarten na het verwijderen van de malware detecties.

Links onderaan de ‘Full Scan’ van IObit zie je twee icoontjes. Als het eerste icoontje met het schild groen is, duidt dit aan dat de database up-to-date is. Het tweede icoontje biedt de optie om de tienmaal grotere database van Bitdefender op te halen zodat de kans op detectie van malware groter wordt. Jammer genoeg is deze functie enkel beschikbaar voor de Pro versie.

Gelukkig is er ook een optie onder ‘Smart Scan’ om een ‘Custom Scan’ uit te voeren. Je kan kiezen uit ‘System Critical Area’, ‘Memory Process’ (in memory zoeken naar malware die zich bijvoorbeeld bevinden in je RAM geheugen, wat zeer moeilijk te detecteren is) en je overige schijven. In plaats van je gehele schijf te selecteren, kan je ook verschillende specifieke mappen aanduiden. Persoonlijk vind ik de ‘Custom Scan’ functie zeer goed! Vooral het scannen van ‘Memory Process’ is een meerwaarde voor IObit Malware Fighter. Het is een nieuwe vorm van malware, moeilijk te detecteren, en toch heeft IObit deze functie al geïntegreerd!

IObit Browser Protect
De eerste functie springt meteen in het oog, ‘Homepage Protection’. Ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat mijn homepage werd gewijzigd of plotseling vol stond met hardnekkige advertenties. Het is gedurft van IObit om dit probleem aan te pakken omdat het vaak niet zo simpel op te lossen is (zoals u zelf misschien al ondervonden hebt).

Onder de ‘details’ link kan je de instellingen voor IObit Browser Protect wijzigen. Het valt me op dat enkel de browsers Internet Explorer en Firefox ondersteund worden. Aangezien ik graag Chrome, Opera of Edge gebruik, ben ik een beetje teleurgesteld. In mijn opinie is Chrome een evenwaardige browsers als Firefox en Internet Explorer.

Na wat verder zoekwerk ben ik deze Chrome Browser Plugin tegengekomen: https://chrome.google.com/webstore/detail/iobit-surfing-protection/bbmegnmpleoagolcnjnejdacakedpcgd De plugin biedt dezelfde functionaliteit en is daarnaast handig en snel te raadplegen vanuit de browser zelf. Andere mogelijke instellingen zijn het wijzigen van de homepage url en de standaard zoekmachine.

Vervolgens wordt er IObit DNS protect aangeboden. Dit is een uitstekende functie die je beschermt tegen DNS Changer software. Wat doet DNS? DNS zet een leesbare url om in een uniek IP adres. Het gevaar hiervan is dat je via deze malafide servers wordt omgeleid naar nagemaakte websites (een fout IP adres dus) met als doel persoonlijke gegevens te stelen.

De laatste optie onder het gratis pakket van IObit is de ‘Plugin / Toolbar Cleaner’. Opnieuw ben ik enthousiast over deze functie. Ik heb vaak last van ongewenste plugins in de toolbar die mijn browser vertragen of malafide acties uitvoeren zoals advertenties tonen. Deze functie werkt voor alle browsers.

Niet te vergeten, er zijn ook nog twee handige Pro opties:
– Anti-Tracking: verwijdert automatisch al uw tracking data na het sluiten van je browser.
– Surfing Protection: Zal u richtlijnen geven tijdens het surfen of een webpagina wel veilig is of niet. Als een pagina niet veilig is, zal deze geblokkeerd worden.

Security Guard
De security guard is een standaard functie voor IObit Malware Fighter. Zo biedt het netwerk, file en startup security aan. De Security Guard monitort dit alles met als doel malware te detecteren. De betaalde IObit versie heeft volgende extra detectie mogelijkheden:
– Ransomware Guard: spiksplinternieuwe functie die zeer gewenst is vanwege de vele verschillende ransomware bedreigingen. Het aantal ransomware bedreigingen groeit dagelijks. Ransomware is in staat om al jouw bestanden te encrypteren met een algoritme. Vervolgens wordt er een grote som geld gevraagd om de key te krijgen die de encryptie terug kan verhelpen.
– Process guard: Zoekt naar malafide processen op je PC.
– USB Disk Guard: Zeer handige functie die je beschermt tegen malware die via USBs wordt overgedragen of geïnstalleerd.

Action Center
Via IObit Action Center kan je de overige tools installeren die in de inleiding aangehaald werden. Aan de ene kant is het handig dat niet alles in één pakket geleverd wordt. Je kan kiezen wat je nodig hebt. Aan de andere kant, moet je veel verschillende tools installeren om het programma te vervolledigen. Omdat de recensie zich focust op Malware Fighter, gaan we enkel de meest handige tool uit dit Action Center behandelen, namelijk ‘IObit Driver Updater’. Andere tools die je in IObit Action Center kan vinden zijn:
– IObit Uninstaller: Handige tool om software volledig te verwijderen van je PC. Vaak blijven er nog enkele bestandjes over, samen met wat cachegegevens. IObit Uninstaller detecteert en verwijdert dit.
– Advanced System Care 10
– Defragmentation Tool -> Aanbeveling!
– Password Manager

Driver Updater
Het eerste extra programma van het IObit Action Center is de Driver Updater waarmee u nieuwere versies voor drivers kan opsporen. IObit scant eerst naar alle drivers op je PC en gaat vervolgens per driver kijken of er nieuwere versies beschikbaar zijn. In mijn geval waren er zo’n 16 drivers die ongeveer één jaar verouderd waren. Ik heb ze allemaal geüpdatet zonder problemen. Zeer tevreden! Deze tool ga ik regelmatig blijven gebruiken. Toch raad ik aan om een systeemherstelpunt te creëren zodat je nog altijd de wijzigingen ongedaan kunt maken. Het kan namelijk gebeuren dat een driver niet compatibel is met je systeem. Het systeemherstelpunt is niet noodzakelijk omdat IObit Driver Booster ook de mogelijkheid biedt om wijzigingen ongedaan te maken via de ‘Rollback’ functie.

Tips voor IObit Malware Fighter
Auto Scan
VIa het ‘Gear Icon’ is het mogelijk om de instellingen aan te passen. Een handige tip is de ‘Auto Scan’ functie. Met deze functie kun je instellen dat IObit uw PC op een bepaald tijdstip scant. Er zijn verschillende mogelijkheden qua tijdstip, dag en interval.

Whitelist
Een Full scan neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Je kan dit proces verkorten door bepaalde mappen aan een lijst met vertrouwde bestanden toe te voegen. Je hebt bijvoorbeeld een aparte D:/ schijf waarop je nooit bestanden download. De kans op infectie van deze schijf is minimaal. Deze schijf zou je mogelijk aan de ‘Whitelist’ kunnen toevoegen, hoewel je nooit zeker bent. De kans op infectie is er altijd. Toch blijft het een handige optie!

Auto Update
Het is mogelijk om je databases en de software zelf automatisch te laten updaten zonder dat de tool toestemming moet vragen aan jou. Jammer genoeg is deze functie enkel beschikbaar voor de Pro versie.

Notificaties
Notificaties kunnen soms zeer irritant zijn. IObit lost dit op door verscheidene instellingen voor notificaties aan te bieden. Het is zo mogelijk om de notificatie duur aan te passen. Daarnaast kan je kiezen welke notificaties wel of niet getoond worden.

Conclusie
De tool is geschikt voor iedereen. Mooi en gebruiksvriendelijk design. De tool is handig in gebruik. De meeste acties zijn met één of twee simpele kliks uit te voeren. Daarnaast biedt IObit veel feedback tijdens het uitvoeren van operaties. Vervolgens is het handig dat IObit meldingen geeft wanneer bepaalde databases of de software zelf outdated zijn, zodat je ze kan updaten. Via de Pro versie kun je dit zelfs automatisch laten updaten.

Waarom zou je voor IObit kiezen? IObit is een gevestigde softwareproducent die zich al jaren in de security/performance branche bevindt. IObit is zeer betrouwbaar en werkt aan verschillende bijkomstige tools die de efficiëntie van uw PC kunnen bevorderen. Daarnaast biedt IObit flexibiliteit door hun uitgebreide instellingen interface.

Door de jaren heen heb ik al veel Malware tools gebruikt. IObit steekt er met kop en nek bovenuit omwille van hun allroundheid. Alles is te gebruiken vanuit één handige interface die verschillende tools kan openen. Ik heb daarom ook voor de Pro versie van IObit gekozen zodat ik de volledige kracht van IObit kan gebruiken. Aanrader! Het echte voordeel van de Pro versie is het gebruik van IObit en BitDefender zijn databases voor het vinden van detecties. Je combineert de kracht van twee verschillende malware detectie tools.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

BesteVirusscanners.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0