Nederlandse Tests ✓ Alleen Goede Virusscanners ✓ Reviews & Prijzen

Beste Virusscanners voor Android

Nu Android samen met Windows het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is wordt het ook een steeds populairder platform voor virussen en malware. Vorig jaar groeide de hoeveelheid malware op mobiel al met ruim 100%, de verwachting is dat deze trend zich ook in 2019 doorzet.

Het is daarom essentieel ook je Android Smartphone of Tablet te voorzien van een goede virusscanner. Op basis van onafhankelijke testresultaten  van AV-test (juli 2020) en AV-comparatives (juni 2020) hebben we hier de 3 beste virusscanners voor Android op een rij gezet.

Deze onderstaande 3 Android Virusscanners zijn momenteel de beste anti-virus voor Android:

[nfcChosenProducts]

1. BitDefender voor Android

BitDefender heeft voor Android de Mobile Security & Antivirus app uitgebracht die door zowel AV-test als AV Comparatives erg goed beoordeeld wordt gebaseerd op tests waarbij de app virussen en malware tegen moet houden. De app kost €9,99 per jaar en biedt daarvoor een malware scanner, anti-diefstal functie (inclusief vergrendelen en wissen) en app audit systeem. Wat niet aanwezig is is anti-spam en een backup functie.

Bestellen (Nu €9,99)
Direct naar BitDefender.nl

2. Norton voor Android

De Android app van Norton is erg goed getest door AV-test in juli 2020. De app wist een 100% bescherming te behalen bij het tegenhouden van malware. Ook op het vlak van vals alarm en algemene prestaties (o.a. baterijverbuik) krijgt de virusscanner de maximale score.

Bestellen (Nu €29,99)
Recensie Norton

3. Kaspersky voor Android

Kaspersky is in dit overzicht de nummer drie met een score van 99,9% bij zowel AV-test als AVcomparatives. De app geeft geen vals alarm en is energiezuinig. De software versie die is getest is 11.48.4. bij AVcomparatives en 11.50 bij AV-test.

Bestellen (Nu €11,96)
Recensie Kaspersky

Testresultaten

Uit de test van AV-test komen de Android apps van Bitdefender en McAfee naar voren als de virusscanner die de meeste malware en virussen tegenhouden voor je Android telefoon. Er zijn echter ook onbekendere namen te vinden die het erg goed doen zoals Ahnlab en Baidu.

AV comparatives test de meer conventionele bedrijven die ook op PC en MAC virusscanners leveren, de beste Android virusscanners volgens AV comparatives zijn Bitdefender en Trend Micro. Opvallend is hier om te zien dat AVG de meeste keren vals alarm+ heeft gegeven in de tests.

Bronnen:

3 Opmerkingen
 1. […] niet zo scherp op malware te zijn als de professionele virusscanners die je op deze website vindt. Bekijk hier wat de beste virusscanners zijn voor je Android […]

 2. […] hier wat de beste virusscanners zijn voor Android zodat je ook je smartphone veilig […]

 3. […] wisten zelfs 100% van alle malware dreigingen te stoppen. Kies voor optimale beveiliging uit de beste Android virusscanners van […]

  Laat een reactie achter

  BesteVirusscanners.nl
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0