Beste Virusscanners voor Android (testresultaten 2019)

Nu Android samen met Windows het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is wordt het ook een steeds populairder platform voor virussen en malware. Vorig jaar groeide de hoeveelheid malware op mobiel al met ruim 100%, de verwachting is dat deze trend zich ook in 2019 doorzet.

Het is daarom essentieel ook je Android Smartphone of Tablet te voorzien van een goede virusscanner. Op basis van onafhankelijke testresultaten (2019) van AV-test en AV-comparatives hebben we hier de 5 beste virusscanners voor Android op een rij gezet.

De onderstaande 5 Android Virusscanners hebben allemaal een 100% behaald bij AV-compartives (maart 2019) en een 100% score bij AV-test (mei 2019).

1. BitDefender voor Android

BitDefender heeft voor Android de Mobile Security & Antivirus app uitgebracht die door zowel AV-test als AV Comparatives erg goed beoordeeld wordt gebasseerd op tests waarbij de app virussen en malware tegen moet houden. De app kost $14,95 per jaar en biedt daarvoor een malware scanner, anti-diefstal functie (inclusief vergrendelen en wissen) en app audit systeem. Wat niet aanwezig is is anti-spam en een backup functie.

BitDefender Mobile Security

Op elk Bitdefender Antivirus 2019 abonnement krijg je via onze website 35% korting in het eerste jaar. Daardoor betaal je €14 minder en heb je gelijk drie apparaten beveiligd.

Bestellen (Nu €9,99)
Direct naar BitDefender.nl

2. McAfee voor Android

De Android app van McAfee scoort ook erg goed in de beveiliging testen. Daarbij heeft het standaard veel functies waaronder de bij Bitdefender genoemde functies zoals anti-diefstal maar ook localisatie gestolen telefoon, backups en optimalisatie voor een snellere telefoon. Een nadeel is dat al deze functies ervoor zorgen dat de app een relatief grote aanslag op je batterij is, deze gaat een stuk sneller leeg dan bij de andere antivirus apps. Wie niet voor de gratis versie kiest betaalt €29,99 per jaar

Download in Google Play Store

.3 AVAST voor Android

De Android app van Trend Micro is een stuk minder vaak gedownload dan de twee hiervoor genoemde apps, echter ook deze wordt goed beoordeeld. Samen met BitDefender is dit de enige app die bij AV comparatives een 100% detectie score behaald. De gratis versie is simpel en mist enkele functionaliteiten. Deze beschikt bijvoorbeeld niet over een malware blokkeerder en géén malware cleaner. We raden aan de betaalde versie te verkiezen boven de gratis variant. De volledige versie kost $29,99 exclusief btw. Hiermee heb je gelijk toegang tot alle mogelijke functies zoals anti-diefstal, anti-malware, anti-spam en backup.

Testresultaten

Uit de test van AV-test komen de Android apps van Bitdefender en McAfee naar voren als de virusscanner die de meeste malware en virussen tegenhouden voor je Android telefoon. Er zijn echter ook onbekendere namen te vinden die het erg goed doen zoals Ahnlab en Baidu.

AV comparatives test de meer conventionele bedrijven die ook op PC en MAC virusscanners leveren, de beste Android virusscanners volgens AV comparatives zijn Bitdefender en Trend Micro. Opvallend is hier om te zien dat AVG de meeste keren vals alarm+ heeft gegeven in de tests.